USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині виявили 10 випадків захворювання на каліфорнійський грип

27 Січня 2016 13:00
За період епідсезону у 2015-2016 роках на Волині з підозрою на грип померло 3 особи.

Про це стало відомо під час прес-конференції на тему: «Стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області», що відбулась сьогодні, 27 січня.

Зокрема, летальні випадки трапились у Луцьку, а також у Горохівському та Луцькому районах. Серед померлих пацієнтів дітей немає. Вірусологічно-пандемічний вірус A/H1N1 волинські медики підтвердили у двох осіб.

Так, лабораторія ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» з початку епідсезону здійснила моніторингове вірусологічне обстеження 110 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Так, згідно із результатами досліджень, на Волині медики визначили у 10 хворих вірус пандемічного грипу A/H1N1, який є домінуючий в епідсезоні 2015-2016 роках.

З 40 тижня 2015 року (початок епідемічного сезону грипу) здійснюється щотижневий оперативний моніторинг епідемічної ситуації щодо захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, а з моменту загрози ускладнення епідситуації - щоденний моніторинг.

Окрім цього, запровадили щоденний моніторинг епідемічної ситуації в дитячих навчальних закладах районів та міст області, профтехучилищах, середніх та вищих навчальних закладах для своєчасної діагностики епідускладнення в цих закладах та прийняття обмежувальних заходів щодо попередження поширення інфекції.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що за третій тиждень 2016 року рівень захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області значно підвищився. Так, зі слів волинських медиків, за станом на сьогодні, епідемічний поріг перевищено на 97,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
небайдужа Показати IP 27 Січня 2016 13:54
Суцільна брехня ! Лікарям просто заборонили в лікарняних писати грип а пишуть грві бо ліків від грипу по цілій області немає (((Рятували мою знайому то Таміфлю привозили зі столиці бо сам лікар казав що стан крітичний і без препарату померла б ( Думаю що померло більше на жаль
Луцький район Показати IP 27 Січня 2016 14:14
І чомусь не зважаючи на таку статистику в Луцькому районі всі дружно ходять в школи! Карантин тут не потрібен, а медики тим часом не дають ради тим хто вже захворів! Як таке може бути? Чому не вводять карантинин всюди по району і навіть області????!!!
Луцький район Показати IP 27 Січня 2016 14:24
Шановні журналісти, Ви могли б гостріше піднімати це питання, про карантин, який потрібен, а його немає! Треба не лише лякаии статистикою, але й відстоювати позицію свою та мешканців області, якщо ви називаєтесь Волинські новини!
МАМА Показати IP 27 Січня 2016 16:30
Треба закрити ще гуртки в палаці учнівської молоді .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus