USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Центри денного перебування дітей з інвалідністю – скоро на Волині

24 Липня 2013 21:00
Перші спеціалізовані центри денного перебування, де батьки зможуть залишити дитину з інвалідністю на час, поки вони будуть на роботі, вже працюють. На такі цілі витратили 60 тисяч гривень.

В області ведеться активна робота зі створення спеціалізованих центрів денного перебування, де нагляд за дітьми здійснюватимуть не лише вихователі, а й медики та реабілітологи.

Про це розповів під час колегії департаменту соціального захисту населення ОДА заступник голови облдержадміністрації Сергій Ющак 24 липня, - повідомляють у прес-службі ОДА.

За його словами, особливу увагу соціальних служб варто сконцентрувати на реабілітації дітей-інвалідів. «Вони потребують постійного догляду, комфортних умов, розуміння їх потреб, всебічного розвитку», - зазначив посадовець.

Він розповів, що нещодавно у Любомлі при дитячому відділенні Територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацького районів запрацював Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів.
Такі заклади вже діють в декількох містах та районах області, а до кінця року запрацюють ще селищі Ратне та Володимир-Волинському районі.

Начальник департаменту соціального захисту ОДА Світлана Мишковець розповіла, що в обласному центрі пройшли курс реабілітації 241 дитина-інвалід, а у такому ж Центрі Ковеля - 50 осіб.

Крім того, у Центрі соціальної реабілітації Ковеля відкрили групу з денним перебуванням дітей-інвалідів. Група налічує 8 дітей віком від 2-х до 6-ти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus