USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У лікарнях не знають, як допомогти народити наркоманці. ВІДЕО

5 Жовтня 2013 13:00
Щороку кількість наркоманок, які народжують в пологових будинках, в Україні збільшується. Такий наплив пацієнток із груп ризику виявив проблему - у більшості звичайних поліклінік прийняти таку вагітну не вміють, йдеться у сюжеті ТСН.

Громадські організації вимагають переглянути застарілі медичні інструкції, щоб серед новонароджених у таких горе-мам було більше здорових діток. Так, лише в Києві за рік народжується майже 100 малят від мам-наркоманок. В Україні нині готують інструкцію, щоб покращити лікування вагітних із наркозалежністю, щоб ці діти мали шанс вирости здоровими. Навіть звиклі лікарі не витримують цілодобового плачу. Це триває, поки не виведуть всю отруту, отриману ще до народження.

«Дуже багато жінок, які використовують вуличні наркотики, приготовані в домашніх умовах: екстракти соломки чи коктейлі з медпрепаратів. Якщо раніше починаємо лікування, то менш важкі будуть прояви», - заявила заввідділення інтенсивної терапії новонароджених Лариса Філенко.

Наркозалежна вагітна Вікторія згадує, як у звичайній районній поліклініці їй не змогли порадити, як звести небезпеку для її дитини до мінімуму.

У МОЗ визнають, що нинішня медична інструкція уже застаріла. Вагітних із наркозалежністю щороку більшає, тож необхідні нові рекомендації деталізованого лікування. «Раніше цих пацієнтів концентрували в певних клініках. Нині вони можуть звернутись до будь-якого лікаря. Сьогодні ж завдання підготувати і допомогти лікарю, який рідко зустрічається із цією патологієї, зокрема, дати рекомендації», - зазначив головний акушер-гінеколог МОЗ Вячеслав Камінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Психіатр Показати IP 5 Жовтня 2013 16:20
Мамаш-наркоманів і папаш-наркоманів зі стажем треба в обов,язковому порядку стерилізувати. Своє життя занепастили і яке вони можуть майбутнє дати дитині?
Инна до Психіатр Показати IP 5 Жовтня 2013 16:52
це точно!!!
Галина Федорівна Показати IP 5 Жовтня 2013 21:27
лише народження дитини може вилікувати наркоманку.Але ці горе мамаші думають лише про себе,а про наслідки для дитини не задумуються.
Лучанин до Галина Федорівна Показати IP 6 Жовтня 2013 12:53
Так в тому то й діло що не задумуються. Невже ви вважаєте що вони задумаються після пологів? Аж ніяк! До автора: заголовок клас, як завжди. З нього подумалося що в усі лікарні міста звертається наркоманка щоб їй народити, а ті не знають що з нею робити. А їх виходить то багато, наркоманок, та ще й в усій країні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus