USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У рекламі ліків попереджатимуть про шкоду самолікування

19 Квітня 2011 15:08
Народні депутати зобов’язали долучати до реклами медикаментів застереження про шкідливість самолікування.
За відповідні зміни до Закону України «Про рекламу» проголосували 19 квітня, - повідомляє zaxid.net із посиланням на прес-службу Верховної Ради.
Текст попередження має бути такого змісту: «Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я» і повинен займати не менше 15% площі чи обсягу тривалості) всієї реклами.
Цей Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.
Автори законопроекту – «литвинівець» Олег Зарубінський і бютівець Олександр Шепелев.
Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, українці практикують самолікування втричі частіше, ніж візити до лікаря. І, до того ж, активно застосовують сильні ліки при перших, як правило, незначних симптомах, намагаючись якомога швидше покінчити з хворобою.
Зокрема безконтрольно вживаються антибіотики, гормональні, серцево-судинні, інші засоби. Ліки застосовуються не зважаючи на їх побічні ефекти, а симптоми хвороб недооцінюються.
Як наслідок, у частини людей виникає залежність від тих чи інших препаратів від передозування чи безконтрольного їх прийняття.
І найголовніше – щороку в Україні фіксується до 40 тисяч повідомлень про неправильне застосування ліків, що призвели до різних побічних ефектів і серед них – близько 100 смертельних випадків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus