USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українцям пропонують долучитися до випробовувань ліків проти коронавірусу

24 Вересня 2021 15:40
Українцям пропонують долучитися до клінічних досліджень ліків проти коронавірусу, які зараз відбуваються у світі. Завдяки випробовуванням науковці вивчають ефективність препаратів під час лікування пацієнтів із захворюванням.

Про це повідомила пресслужба МОЗ, пише gazeta.ua.

Там наголосили, що рішення про можливість медичного використання ліків ухвалюють тільки після вивчення його фармакологічної дії на людину й на підставі даних доведеної ефективності й безпечності.

«Клінічні випробовування необхідні, щоб підтвердити безпечність та ефективність ліків. Перед залученням до тестування людей науковці проводять доклінічне дослідження ліків. Воно передбачає хімічні, фізичні, біологічні, мікробіологічні, фармакологічні, токсикологічні та інші наукові дослідження. Вивчають їхню специфічну активність і безпечність», – ідеться в повідомленні.

В Україні найчастіше проводять дослідження третьої фази, до яких залучають тисячі пацієнтів.

Зараз є 31 дослідження, до якого можуть долучитися усі охочі українці. Повний перелік на сайті Державного експертного центру МОЗ за профілем випробовування «Covid-19».

«Дослідження в Україні проводять на належному професійному рівні. Це неодноразово підтверджували інспекції управління продовольства й медикаментів США, а також Європейська агенція лікарських засобів», – додали в МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Авжеж Показати IP 24 Вересня 2021 15:54
Тобто щоб випробовувати вакцину на людях нічого не пропонували і нічого не питали, а тут пропонують. Цікаво. Ні, ні, цікаво що є такого в вакцинах що їх колють не питаючи, порушуючи всі закони і це при тому що вона не захищає від хвороби лише гепотетично щось десь колись може...
Точно Показати IP 24 Вересня 2021 18:20
Дякую. Випробовуйте на депутатах, суддях, прокурорах. На мені вже й так випробовують ціни, тарифи, податки.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus