USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

Українцям обіцяють грип, на який вони ще не хворіли

4 Серпня 2011 10:56
Взимку в Україні з’являться два нових штами грипу, до яких в українців немає імунітету.
Про це повідомила керівник відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського АМН України Алла Мироненко, – інформує Дзеркало тижня.
«Ми чекаємо на сезонний грип типу А (Н3N2). Епідемії, викликані таким типом вірусу, – явище звичайне: більше половини всіх епідемій у нашій країні викликав саме такий підтип вірусу».
Новий штам, за словами фахівця, називається А/Перт/16/2009.
«Причому він новий не тільки для нас, але і для країн Південно-Східної Європи та Росії. Штам А/Перт вже побував у країнах Північної Америки і у Великобританії. А от у Європі в минулому сезоні він зустрічався вкрай рідко і до України не дійшов. Ми виділили всього один такий вірус. Тому наше населення не має до нього імунітету, а значить, люди будуть частіше хворіти», – сказала Мироненко.

Вона також повідомила, що новий грип буде викликати більше ускладнень і що від нього вже готують вакцину.

«Віруси А (Н3N2) викликають інтенсивні епідемії, ніж звичайно, і провокують більше ускладнень, особливо у літніх людей. Причому найчастіше це ускладнення з боку органів дихання – бронхіти і пневмонії. Але ж для літніх людей запалення легенів досить небезпечне. Це погана новина. А хороша – в тому, що вже почалося виробництво вакцин від сезонного грипу, і цей штам увійшов до їх складу. Так що головна порада щодо захисту – треба робити щеплення», – попередила Мироненко.
Нагадаємо, найбільш масовою в минулому десятилітті в Україні була епідемія 2009-2010 років. Тоді через новий штам Каліфорнійського (свинячого) грипу перехворіли близько 6 мільйонів українців, більше тисячі померли від ускладнень.
За сезон 2010/2011 року на грип та ГРВІ захворіли понад 5 мільйонів осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Metaller Показати IP 4 Серпня 2011 12:02
готуйте грошики...
Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 12:45
...Це означає те,що МЕНШЕ ВЖИВАЙТЕ В ВАШ ОРГАНІЗМ ГАДОСТЕЙ укр. ви-тва, а купуйте своє, з городів, вживайте вітаміни, їжте вітаміни, часник, готуйте свій організм до зими,менше нервуйтеся та заготовлюйте овочі та ягоди на зиму...,щоб менше витрачати грошей потім взимку!
Ха! Показати IP 4 Серпня 2011 15:08
І знають же ж наперед, що грип буде! Оце так інтуіція!...
бодик Показати IP 4 Серпня 2011 16:52
ето бизнес.....
Анна Показати IP 4 Серпня 2011 17:28
Знову хочуть заробити на бідних людях. Знов вакцини і т.д. Вже починайте скупляти ліки на зиму, бо в аптеці мало виручки і хтось ще не купив новий джип
Євробидло Показати IP 3 Червня 2021 11:58
Ех, люди в далекому 2011 му ще не знали який грип їх чекає в 2020 - 2021 рр..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus