USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В японському чаї виявили радіацію

10 Червня 2011 13:58
У чаї, який вирощують в японській префектурі Сідзуока, зафіксовано перевищення допустимого рівня радіації.

В якості причини японська влада називає нещодавню серію аварій на АЕС «Фукусіма-1», - пише 10 червня Дзеркало тижня .

Радіоактивність чаю, в якому було виявлено цезій, склала 679 бекерель на кілограм при допустимій нормі у 500. Після повідомлення про перевищення рівня радіації постачальники були змушені відкликати партії чаю, виробленого у Сідзуока.

Найближчим часом на чайних фабриках префектури буде проведено заміри радіації. У той же час, як запевняє влада, цезій було виявлено у продукції у кількостях, які не загрожують здоров'ю.

Раніше японська влада була змушена частково або повністю заборонити постачання чаю з чотирьох префектур у районі Токіо — також через виявлення цезію.

Виявлення радіоактивного чаю стало першим випадком, коли у Сідзуока було зафіксовано перевищення допустимого рівня радіації. Префектура розташована у 360 кілометрах від аварійної АЕС.

Нагадаємо, атомна електростанція «Фукусіма-2» знаходиться у 10 кілометрах від аварійної АЕС «Фукусіма-1», на якій після землетрусу і цунамі у березні 2011 року сталося кілька аварій, що супроводжувалися витоком радіації. Станція «Фукусіма-2» також постраждала у результаті стихійного лиха, але масштабних витоків вдалося уникнути.

Всі чотири реактори «Фукусіма-2» було зупинено, як і три реактори «Фукусіми-1». 20-кілометрова зона навколо станції «Фукусіма-1» оголошена забороненою. Аварію на японській АЕС визнали найгіршою у світовій історії після Чорнобильської катастрофи. Компанія Tepco зазнала рекордних збитків
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus