USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вагітну привезли у пологовий прямо з пиятики біля річки

22 Липня 2011 13:52
Медики Луцького пологового будинку б’ють на сполох: протягом одного лише тижня в заклад поступило троє вагітних у стані алкогольного сп’яніння.
Одну жінку, яка перебуває на сьомому місяці вагітності, привезла «швидка» з подертим животом. До приймального відділення пологового бригада лікарів доставила її прямісінько з пиятики на березі Стиря. Про це розповідають Відомості.UA.
Інша жінка приїхала народжувати у нетверезому стані. За словами самої жінки, вона пила пиво протягом всього періоду виношування дитини.
Як наслідок – маля після кількох днів, проведених в інтенсивній терапії новонароджених, переведене на доліковування в обласну дитячу лікарню.
Медики обурені, адже вагітність і алкоголь – речі не поєднувані.
На цьому наголошує лікар жіночої консультації Луцького КПБ Ніна Кучко.
«З перших днів життя людський зародок дуже чутливий д шкідливих факторів, зокрема алкоголю. Ураження генетичного матеріалу сперматозоїдів, яйцеклітин, порушення поділу заплідненого яйця призводять до розвитку вроджених вад. Спирт викликає спазм судин пуповини та плаценти, внаслідок чого погіршується забезпечення плода киснем. Такі діти народжуються кволими, з малою масою тіла, схильними до захворювань», - стверджує Кучко.
На думку медика, найбільш чутлива до руйнівної дії алкоголю центральна нервова система плода, а це – інтелектуальні та психологічні порушення, агресивність, нервозність діток в майбутньому.
Лікарі наголошують, що подібні порушення виникають у дітей не лише тих батьків, які зловживають алкоголем. Навіть незначні дози пива, лікеру, вина, які, на думку більшості молодих мам, прийнятні під час вагітності, можуть спровокувати передчасні пологи, мимовільні викидні, мертвонародження або ж народження діток з вадами серця чи косоокістю.
Не можна вживати алкоголь не лише протягом вагітності, а й за три-шість місяців до планового зачаття та під час годування груддю, каже Ніна Кучко.
З молоком матері алкоголь дуже швидко потрапляє у кров дитини, викликаючи хворобливі явища: плач, неспокійний сон, збудження і навіть судоми, констатує лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 22 Липня 2011 15:30
А чому б не придумати таким "матерям" якусь відповідальність за те що вони під час вагітності вживають алкоголь, є ж черговий лікар котрий бачиться з вагітними, ось якщо і побачить що не твереза, в міліцію відразу. Це те саме що ви заподіяли погане здоровій людині і це спричинило їй фізичні вади. А ці "матері" вбивають вже даже не народжених. Дурепи.
Плутарх Показати IP 22 Липня 2011 15:35
П’яниці народжують п’яниць.
лучанка Показати IP 22 Липня 2011 16:05
таких треба стерилізувати .при живих батьках діти сироти...
Exaboto до лучанка Показати IP 23 Липня 2011 09:29
оооу! підтримую. але питання, стерилізувати до вагітності чи після??
Плутарх Показати IP 22 Липня 2011 16:18
П’яниці народжують п’яниць.
Я Показати IP 22 Липня 2011 17:29
Тьфу!Одні роками мучаться-лікуються, аби завагітніти, а у інших без проблем, але вони цього не цінують. Ну вже що татусі-дебіли під час вагітності дружин заливають собі баньки та тріпають їм нерви, завдаючи ударів по здоров"ю власних дітей - явище звичне, а що уже й самі вагітні почали пити - дико!
Хрю-хрю Показати IP 23 Липня 2011 13:33
Усипляти таких дітей після народження треба, шоб угрьобки не плодилися. Во.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus