USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Влада не хоче, щоб волиняни їли «гадость»

5 Серпня 2013 14:12
Лише 5 переробників на Волині закуповують м’ясо у місцевих виробників. Інші, а це – понад 40 – роблять ковбасу «невідомо з чого», – про це йшлося під час наради у заступника голови облдержадміністрації.

«За місяць переробники закупили лише 260 свиней. Серед них підприємства: «Сосна», «Поляна» (Тростянець) та «Ковельські ковбаси». Всі інші завозять з-за кордону в кращому випадку, м’ясо сумнівної якості», – повідомив начальник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

«Дуже багато завозиться м’яса птиці механічної обвалки, що заборонене у виробництві майже у всіх країнах Європи. Це не м’ясо – з тушки знімається філе, а кості з жилами перемелюються», – розповів начальник управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський.

«Єдиний вихід покращити якість ковбасних виробів – заборонити цей компонент, вилучити його зі стандарту», – додав головний ветеринар області.

«Працюйте з Києвом, що вони перестали давати дозволи на ввезення цієї «гадості», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк. «Я не хочу, щоб люди їли це. У нас надлишок якісного м’яса власного виробництва».

Для довідки: щороку в області виробляється понад 120 тисяч тонн м’яса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Рома Показати IP 5 Серпня 2013 14:24
Більшість ковбаси робиться не з м'яса. В кращому випадку, з польського фаршу невідомого походження і свіжості. Навіщо її купувати, навіть не уявляю. На ті гроші краще взяти звичайного м'яса, яке не яке, а все ж краще ніж та гидота, яка в нас продається під виглядом ковбаси.
Володя до Рома Показати IP 5 Серпня 2013 23:32
Что тут говорить — Максимальный уровень средних цен на лук на 30 июля был зафиксирован в Волынской области — 6,07 грн/кг.
Корінний лучанин Показати IP 5 Серпня 2013 15:26
ВІДКРИВ,ЩО НАЗИВАЄТЬСЯ, АМЕРИКУ! ЦЯ ТУФТА РОЗРАХОВАНА НА БІДНОГО УКРАЇНСЬКОГО СПОЖИВАЧА та ПЕНСІОНЕРА! ТА Й КОНТОЛЮ ЗА ЯКІСТЮ НАЛЕЖНОГО НЕМА! ВСЕ ПОКЛАДЕНО НА ПЛЕЧІ ПОКУПЦЯ, ХОЧЕТЕ КУПУЙТЕ, ХОЧЕТЕ НІ! ДЕРЖСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ УЖЕ НЕ КОНТРОЛЮЄ ВИРОБНИКА.
Читач Показати IP 5 Серпня 2013 15:47
Мій знайомий в +30 в старенькому "Москвичу" іхав в Польшу, там посто на сидіння і в багажник клав мяса скільки влізе і чекав на польскій стороні "свистка" від "свого", що, мов, коридор є і треба їхати. На ковбасню біля луцька, звичайно.
лучани Показати IP 5 Серпня 2013 17:29
Якщо чиновники будуть регулювати та забороняти, то ми отримаємо ще гіршу якість та дефіцит. Краще би прибрали перевірки ковбасників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus