USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Волинським лейкохворим влада не може допомогти

17 Грудня 2013 18:00
В обласному бюджеті не можуть знайти коштів для 30 волинян, хворих на хронічну мієлоїдну лейкемію, інформує IA ZIK.

Про це йдеться у відповіді голови облдержадміністрації Бориса Клімчука на запит депутата облради Романа Карпюка щодо прийняття регіональної програми про надання допомоги хворим на хронічну мієлоїдну лейкемію на 2014-2016 роки.

Клімчук стверджує, що в області на обліку перебуває 30 хворих на хронічний мієлоїдний лейкоз.

«17 із них отримують препарати за програмою «Право жити», започаткованою з ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Асоціація хворих на хронічний мієлолейкоз «ОСАННА» та при спонсорській підтримці компанії «Новартіс» (Швейцарія). Цього року, як гуманітарну допомогу, отримали 89 упаковок препарату «Глівек» на суму 2703,23 тисяч гривень», – йдеться у відповіді губернатора.

Натомість, допомога влади була у два з половиною рази скромнішою, ніж іноземців.

«Окрім того, згідно з програмою централізованих закупівель лікарських засобів для лікування хворих на хронічну мієлоїдну лейкемію для області на 2013 рік передбачили 1078,7 тисячі гривень», – пише Клімчук.

Згідно з інформацією голови ОДА, річний курс лікування одного хворого становить близько 900 тисяч гривень.

«Зважаючи на загальний обсяг видатків, можливість фінансування потреб усіх хворих на хронічну мієлоїдну лейкемію за рахунок обласного бюджету є малоймовірною», - повідомляють у виконавчій владі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus