USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинським медсестрам не платять за бакалаврат та магістратуру

12 Травня 2014 15:10
Освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» та «магістр» для медичних сестер не введені до посадового окладу.

Про це стало відомо під час прес-конференції, влаштованій з нагоди Всесвітнього дня медичної сестри у Волинській обласній клінічній лікарні сьогодні, 12 травня.

Учасники заходу відзначили, що чимало медичного персоналу має кваліфікаційно-освітній рівень «бакалавр» та «магістр», однак в посадовому окладі це не відображено.

«Підготовка бакалаврів не має практичного застосування, адже не затверджено юридичний статус і посадові оклади бакалаврів та магістрів», - зазначила головна медсестра Луцької районної лікарні Алла Яков’юк.

До посадового окладу додаються лише надбавки за кваліфікацію, до якої не входять вищезазначені категорії.

Посадовий оклад медсестри, розповіли учасники прес-конференції, без надбавок складає 1255 гривень. Саме таку суму отримують випускники медичних коледжів, коли влаштовуються на роботу після вишів. Старший медперсонал, який має вищу кваліфікацію, отримує дещо більше – 1515 гривень. З надбавками, зокрема, за інтенсивність, медсестри на Волині отримують близько 2 тисяч гривень заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
100 Показати IP 12 Травня 2014 15:18
А що медсестри мають вищу освіту?
аяяй Показати IP 12 Травня 2014 15:22
на якість і вміння працювати диплом бакалавра чи магістра абсолютно не впливає
хіхі до аяяй Показати IP 12 Травня 2014 15:53
Та я вам більше скажу - він взагалі ні на що не впливає, окрім затраченого часу на навчання та викинутих грошей на зошити, книжки, проїзд, могоричі (це на якість знань теж не впливає - платять всі!) і тому подібне. Краще б це все сім'ї пішло, то більше б толку було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus