USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинським гіпертонікам розказали де придбати дешеві ліки

25 Вересня 2013 13:00
У більш як 300 аптеках області можна придбати ліки для регулювання артеріального тиску за зниженими цінами. Обласне управління охорони здоров’я уклало договір з трьома мережами аптек: «Волиньфарм», «Волиньфармпостач» та «Сальве».

Вже другий рік держава компенсовує від 50% до 90% вартості препаратів для хворих на артеріальну гіпертензію.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГІПЕРТОНІКИ ВОЛИНІ ПОСТІЙНО ПЕРЕПЛАЧУЮТЬ

Метою такої соціальної ініціативи, розповідають у обласному управлінні охорони здоров’я, є зменшення кількості ускладнень у хворих: інфаркту міокарда, геморагічних інсультів. Адже приймати ліки людям з діагнозом «артеріальна гіпертензія» потрібно все життя, тож суми витрачені за такий тривалий час на ліки – досить солідні.

Щоб отримати ліки за знижками у аптеках потрібно звернутися до лікаря, який випише спеціальний рецепт на препарат і завірить відповідною печаткою. Рецепт є підставою для відшкодування коштів.

Усього в перелік внесли 171 назва лікарських засобів, на які поширюється дія Постанови Кабінету Міністрів. У всіх сімейних лікарів є відповідний перелік, де вказана сума знижки.

«Скажімо, 20 таблеток «Еналаприлу», який коштує в аптеці 5 гривень, хворий може придбати за 50 копійок. Інша справа, що люди приходять у аптеки, з якими не укладені договори, тоді вони не отримують ліки за референтною ціною», - розповів головний спеціаліст з терапії управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Берник.

У рецепті лікар може вказати кількість ліків, необхідну на три місяці. Але це не означає, що ходити до медиків цей час не потрібно. Часто лікування потребує корекції: заміни препарату, зміни дози. Призначати ліки медики будуть відповідно до показань.

Відзавтра людей, яким потрібні такі рецепти лікарі прийматимуть позачергово, запевнив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Іван Грицюк.

«У області зареєстровано на обліку майже 250 тисяч хворих на артеріальну гіпертензію. З них 170 тисяч потребує медикаментозної корекції. З відшкодуванням у нас немає ніяких затримок. Цього року область отримала 2,5 мільйона гривень, поки що використано лише 300 тисяч. Тож жодних проблем у цьому немає», - зазначив посадовець.

Чи знають волиняни про те, що можуть придбати ліки за зниженими цінами, Волинські Новини запитали у одній з аптек міста.

Фармацевт Катерина розповіла, що до них звертається чимало людей, яким потрібні препарати для регулювання артеріального тиску. Багато клієнтів приходить уже з рецептами, щоб отримати ліки. Тих, хто не знає, консультують і пояснюють як отримати відповідний рецепт, запевнила Катерина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 25 Вересня 2013 16:09
То чого не надрукувати цей перелік тут,хай люди побачать, а не просити у лікарів.Самі знаєте, яке в них бажання виписувати рецепти,ніякого.
Лучано Показати IP 25 Вересня 2013 16:25
Прийшов купити препарат для зниження тиску, а мені у аптеці Волиньфармпостачу (в магазины ПАККО на Ковельській) повідомили, що ліки від тиску ТІЛЬКИ по рецептам. І навіть на прохання без знижки - не продали! Як нібито це якась наркота! В чому тут допомога людям? Людина може гигнути якщо це хй треба у вихідний чи вночі, коли немає доступу до лікаря і рецептів. ІДІОТИЗМ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus