USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинян застерігають бути обачними - хвороби передаються через кров

30 Квітня 2013 08:31
Фахівці Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр» закликають керівників салонів краси, перукарень, приватних стоматологічних та косметичних кабінетів берегти здоров'я кожного клієнта та надавати високоякісні послуги громадянам.

Відповідально ставитися до стерилізації інструментарію. Адже якісний сервіс – запорука здоров'я нації та достойні прибутки власникам,- йдеться у повідомленні.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я більше ніж 2 мільярди людей у світі протягом свого життя інфіковані вірусним гепатитом В та біля 450 мільйонів є хронічними носіями цього вірусу. Щорічно від гепатиту В та його наслідків у світі помирає більше 2 мільйони людей.

Також 3% населення планети інфіковані вірусом гепатиту С. А понад 170 мільйонів є його хронічними носіями.
В Україні відзначається постійний ріст хронічних форм гепатиту, з них активного розповсюдження набуває гепатит С (5238 випадків захворювання у 2012 році). Так, хронічний гепатит може бути причиною розвитку цирозу печінки та навіть раку. Також катастрофічно зростає захворюваність населення на СНІД (синдром набутого імунодефіциту).

Основний шлях передачі збудників перелічених вище інфекцій – парентеральний, що найчастіше реалізується при переливанні донорської крові та її препаратів, різноманітних маніпуляціях (операції, ін'єкції ліків, тощо); користуванні спільною бритвою, манікюрним наборами, ножицями, якщо вони забруднені інфікованою кров'ю.

Простіше кажучи, при ушкодженні шкіри та через слизові оболонки віруси від інфікованої людини передаються здоровій: при проведенні манікюру, педикюру, татуажу, пірсингу, стоматологічних маніпуляціях нестерильними інфікованими інструментами ризик зараження людей вірусами гепатитів та СНІДу є дуже великим.

Належний контроль за робочими (медичними) інструментами повинні проводити власники салонів краси, перукарень, приватних стоматологічних та косметичних кабінетів. Згідно з чинним Законодавством України, приватні підприємці повинні забезпечити якісний сервіс громадянам. Безпеку послуг, що надаються, підтверджують протоколи лабораторно-інструментальних досліджень спеціально акредитованих закладів. Ці документи засвідчують стерильність інструментарію, який використовується під час перелічених вище маніпуляцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus