USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян застерігають бути обережними, щоб не «підчепити» хворобу

16 Травня 2013 10:17
Дедалі більше випадків захворювання людей на легінельоз реєструють у світі. Це гостре інфекційне захворювання, характеризується високим ступенем летальності – до 40%.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби України.

Збудник легінельозу активно розмножується у водяних системах, де сприятливим середовищем для його існування є температура 45-55 градусів С. До таких систем належать системи кондицінування повітря (кондиціонери), басейни, душові кабіни.

Також можна інфікуватися при вдиханні повітря з дрібнодисперсним водним аерозолем, насиченим бактеріями легіонел. Простіше кажучи, небезпеку для людей становить утворений випарний конденсат, при експлуатації кондиціонерів, різноманітні душові насадки, спреєві зволожувачі та повітроочисники. Саме у цих, на перший погляд, повсякденних і необхідних речах накопичуються і розмножуються легіонели. Вони разом із повітрям, пилом, водним аерозолем вдихаються та потрапляють в наш організм.

Легка форма інфекційного захворювання дуже схожа на респіраторну вірусну інфекцію, з короткочасною гарячкою до 2-5 діб, кашлем, сухістю та болем у горлі. Тяжкі форми інфекції призводять до виникнення легіонельозної пневмонії з інфекційно-токсичним шоком, прогресуючої серцево-судинної та легеневої недостатності. Діагноз можна підтвердити лише результати лабораторних досліджень біоматеріалу від хворої людини.

Особливо обачними повинні бути керівники громадських та адміністративних установ, готелів, СПА-салонів, підприємств та інших організацій, де функціонують штучні водні системи та послугами яких користуються громадяни. Власники зазначених закладів повинні проводити періодичний бактеріологічний контроль діючих у закладах штучних водяних систем. У Державній установі «Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» нагадують, що якісний сервіс та дбайливе ставлення до здоров'я клієнтів та власних працівників – запорука успішного бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus