USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Вперше - до дитсадка. ПОРАДИ ПЕДІАТРА

24 Липня 2013 18:45
«Вступ до садочка – це боцманський спосіб «навчити» імунну систему дитини реагувати на контакт з інфекційними захворюваннями, або бактеріоносіями». Так вважає нововолинський педіатр Галина Троць, - інформує Нововолинська міськрада.


Як підготувати дитину до початку навчання та покращити її адаптацію в дитячому колективі


Зі слів педіатра, чимало документів, необхідних для прийому дитини, стосується саме медичної інформації. У цьому допоможе дільничний лікар-педіатр.

Документація видається на підставі висновку медичного огляду дитини. Якщо протипоказання для перебування дитини у дошкільному закладі відсутні, а профілактичні щеплення виконані відповідно до календаря щеплень, дитина відвідуватиме садок.

Довідка про епідеміологічне оточення видається не раніше, ніж за три дні до відвідування дитиною дошкільного закладу. Але за умови, якщо вона не контактувала з інфекційними хворими, або бактеріоносіями, й у неї відсутні симптоми педикульозу та корости.

Оформлені належним чином документи гарантують зарахування дитини у дошкільний заклад.

Педіатр наголосила, що перш ніж віддати малюка до дитсадка, батькам слід ознайомитися з денним режимом групи.

«Влаштовуйте прогулянки на території дитячого садочка - нехай дитина звикне до оточення. Усе має відбуватися поступово», - зазначила педіатр.

З її слів, хвилювання батьків не повинні передаватися сину або доньці, а прогулянка у садочку має бути завжди приємною і радісною. Усі негативні думки щодо обраного закладу варто обговорити без участі дитини.

Лікар також радить загартовувати дитину, оскільки вступ до садочка - це не тільки перший вихід дитини у суспільство, а ще й зіткнення з усім різноманіттям мікробів та вірусів, які оточують людину.

«У такому розумінні, вступ до садочка, по суті, є боцманським способом навчання плаванню. Оскільки «плавати» імунна система вчиться не одразу, дитина швидко може захворіти», - зазначила пані Троць.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus