USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Замість молока за шкідливу роботу хочуть видавати замінник

29 Жовтня 2013 07:00
Згідно вимог українського законодавства на підприємствах з особливо шкідливими умовами праці працівникам має надаватися безкоштовно за встановленими нормами лікувально-профілактичне харчування.
Однак наукова обґрунтованість його складу давно застаріла та потребує перегляду, вважає директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань україни Валерій Акопян. Про це повідомляє ТСН.

«Ціла армія людей, наприклад, традиційно отримує молоко за роботу у шкідливих умовах. Чомусь вважається, що регулярне вживання цього продукту вбереже організм людини від професійних захворювань. Однак існують наукові дослідження, які встановили, що молоко має і шкідливі властивості. Крім того, не кожен організм його сприймає позитивно», - зазначив Валерій Акопян.

Роботодавці, повідомив він, також скаржаться, що цей продукт слабо вживається персоналом, але, незважаючи на це, вони змушені витрачатися на закупівлю, зберігання і утилізацію молока.

«Ми розглянули пропозиції вчених, які нас запевнили, що зможуть розробити замінник молока. Це буде продукт харчування, збагачений мікроелементами нового покоління, здатний ефективно відновлювати ті чи інші функції організму людини», - пояснив Валерій Акопян. Він також повідомив, що якщо нові лікувально-профілактичні продукти доведуть свою ефективність, то наступним кроком стане внесення змін у нормативно-правові акти, які регламентують їх використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus