USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Жіноча консультація в Луцьку: гроші, вибір, кваліфікація

10 Грудня 2014 18:12
Чи зможуть гінекологи поліклінік надавати кваліфіковану медичну допомогу вагітним? Навіщо видавали наказ про вибір лікаря, в якого оглядатимуться вагітні? Про це говорили учасники зустрічі в Луцькому клінічному пологовому будинку.

Наказ, який збурив усіх

Пристрасті навколо Жіночої консультації Луцького клінічного пологового будинку дехто називає політичними питаннями. Та всі ті «вагітні страсті» були спровоковані одним документом.

У соцмережах лучанки почали поширювати на своїх сторінках інформацію про те, що жіночу консультацію начебто закривають. Мовляв, скоро вагітними займатимуться гінекологи в поліклініках, а жіноча консультація не функціонуватиме. А поштовхом до таких повідомлень став наказ міського управління охорони здоров’я «Про забезпечення надання медичної допомоги акушер-гінекологами ЦПМСД».

Згодом начальник управління Федір Кошель пояснив: наказ з приводу консультації є, але в ньому не йдеться про закриття закладу. Навпаки: жінкам дозволяють обирати – чи ставати на облік в консультацію, чи до гінекологів у поліклініках їхнього мікрорайону. Мовляв, жінок не змушують до вибору, а просто пропонують альтернативу. А мотивація цього наказу – виконання міністерських документів.

Врешті, Луцький міський голова цей наказ скасував, оскільки його прийняли не роз’яснивши лучанам, чим викликали «неоднозначну реакцію серед населення та неповне розуміння його змісту».

Сьогодні, 10 грудня, вагітні лучанки, депутати міськради зустрілися з трудовим колективом Луцького клінічного пологового будинку, аби розставити всі крапки над «і». Отож, жіночу консультацію не закривають, персонал не скорочують і вибору лікаря не надають: на облік досі жінки ставатимуть лише в жіночій консультації. Але…

«Вільний вибір»

Фраза про вільний вибір лікаря під час зустрічі звучала енну кількість разів. Що ж це за вільний вибір? Хто від нього буде у виграші: лікар чи пацієнт, чи обидва?

«Пацієнти мають право вибору лікаря, і в акушерстві також, але в тому випадку, що цей лікар може надати весь перелік акушерської допомоги і нести відповідальність за наслідки. Нещодавно ми приймали пологи у жінки, яка була на обліку в Мурманську, але її так спостерігали, що вагітність доношена, жінка здорова, дитина здорова», - каже головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук, додаючи, що пологовий будинок – поза політикою. Це заклад, який допоміг з’явитися на світ тисячам малюків.
«Зміни в галузі охорони здоров’я якісь будуть, однозначно, і гроші підуть за пацієнтом. Є кілька принципів, які ми повинні забезпечити: не може бути скорочений жоден медичний заклад, а навпаки, сітка має розширятися; і ми маємо забезпечити вільний вибір лікаря, а не «закріпленя» лікаря за пацієнтом. Цей наказ відмінений, але треба роз’яснювати пацієнтам, що кожен має право на вільний вибір лікаря», - каже депутат міськради, голова комісії з питань охорони здоров’я, головний лікар ЦПМСД№1 Ганна Кравчук.

Майбутня мама Олена Оксенчук поцікавилася: яка кваліфікація у гінекологів, які працюють в поліклініках і коли вони востаннє наглядали за перебігом вагітності. У відповідь Ганна Кравчук повідомила, що лікарі-гінекологи до них прийшли з пологового будинку, в середньому у 2010 році (плюс-мінус рік-два), вони ще й фахівці вищої категорії. Раз у рік їх посилають на робочі місця.
Ганна кравчук (друга справа)
Ганна кравчук (друга справа)
«Чи правильно я розумію, що востаннє вони працювали в пологовому 14 років тому. Чи вони дійсно компетентні, щоб вести вагітність? Якщо в силу своєї некомпетентності лікар не додивиться якусь патологію – хто буде відповідати?», - питає жінка.
Олена Оксенчук
Олена Оксенчук
«Лікар буде відповідати, як в усіх випадках. Є протоколи обстеження. Якщо потрібна консультація іншого лікаря – направлятиметься. Треба буде УЗД - теж на це направлятиметься», - каже Ганна Кравчук.

Але потім пояснює той же вибір лікаря і відповідальність дещо по-іншому: «Є міністерський наказ про вільний вибір лікаря, а ми цей міністерський наказ довели до вашого відома. А ваша справа, кого обирати. Бо ви за своє здоров’я відповідаєте. На сьогоднішній день стоїть питання, що ніхто за здоров’я пацієнта більш ніж сам пацієнт відповідати не може. І ви маєте право це вибирати, для вас немає обмежень».
І тут же головний лікар колишньої поліклініки, куди б і мали б право приходити вагітні (згідно з відміненим наказом) додає: «Ви маєте право вибору лікаря і за вами підуть гроші. В чому вся суть…»

Про гроші, які ходять за лікарями й пацієнтами

Власне про те, що гроші підуть за пацієнтом, нині жваво обговорюють в медичних колах. Йдеться про анонсовані реформи в сфері охорони здоров’я.

Зі слів авторів проекту, в основі реформи лежать: лібералізація ринку медичних послуг, зменшення зарегульованості галузі, запровадження ефективного механізму перерозподілу державних коштів, спрямованого на оплату послуг для пацієнта, а не утримання медичних будівель (сьогодні 75% державних коштів витрачається на утримання самих медичних будівель та лікарняних ліжок). Після реформування галузі ці гроші витрачатимуться на оплату послуг лікарів, що означає втілення принципу «гроші йдуть за пацієнтом».

До слова, про гроші, як розповіла Ганна Кравчук, на першочергові заходи для медицини Луцька потрібно на наступний бюджетний рік 28 мільйонів гривень. Напередодні бюджетного року 2,3 мільйона просять виділити Луцькому пологовому, а головний лікар закладу Михайло Токарчук розповів, що якщо ці кошти виділять, то за них відремонтують дах в жіночій консультації. Водночас, на кожну лучанку-пацієнтку виділяються копійки. Взагалі немає фінансування за пацієнтів, яких привозять з районів.
Михайло Токарчук
Михайло Токарчук
Ми вже давно говоримо, що за тих жінок-волинянок, які потрапляють у відділення екстрено-геніатальної патології, зовсім коштів не надходить. Загалом фінансування на медикаменти - 8,35 гривні, на жіночу консультацію - 20 копійок, на денний стаціонар - 20 копійок, на харчування - 3,90. А послуги на жінок з районів взагалі не фінансуються. Також не фінансуються новонароджені», - каже Михайло Токарчук.
До слова, й про обладнання – з 36 апаратів уже 30 вичерпали свій ресурс, каже Заслужений лікар України, завідувач реанімаційного відділення пологового будинку Микола Філіпчук.

«Ми маємо наркозні апарати спрощеного типу. От ми знаємо, що на наступний рік управління охорони здоров’я запланувало закупити наркозний дихальний апарат для міської лікарні за 400 тисяч, а для пологового – за 100 тисяч гривень. Мерседес і Запорожець…», - розповідає лікар.

Ще раз про вибір

До слова, запитували в керівника луцького ЦПМСД і про кваліфікацію вузьких спеціалістів. Зокрема, лікарів, які здійснюють УЗД-діагностику, чи мають вони ліцензію для перинатальної діагностики. З’ясувалося, що якщо таки вагітні жінки зможуть бути на обліку в поліклініках, то УЗД-обстеження проходитимуть в … жіночій консультації.
«Це, мені здається, той випадок демократії, який абсолютно не потрібен. Бо вибір за жінкою, і в разі чого, на ній відповідальність, що вона вибрала того лікаря. Якщо вона прийшла до лікаря із загрозою, їй потрібно терміново пройти УЗД-обстеження, то вона з поліклініки мусить їхати в жіночу консультацію. Тоді навіщо це робити, якщо все на місці: УЗД, КТГ, стаціонар, реанімація та інші!? Можливо, це, теоретично, і зручно, але для жінки гірше», - каже Олена Оксенчук і додає: не всі мають інформацію про вибір і альтернативу.

Своєю думкою поділився і заслужений лікар України Микола Філіпчук.
Микола Філіпчук
Микола Філіпчук
«Є публікації ведучих наших інститутів пологових будинків, зарубіжних клінік. Має бути все єдиним цілим, одна програма. І розпорошувати ці служби не слід, бо це єднання породжує кращі результати і позитивне закінчення пологів. Мій досвід говорить: там, де люди гарно спостерігаються – є толк і розуміння», - зауважує він.

Післямова.

Отож, жіночу консультацію ніхто не закриває. Якщо буде здійснюватися ремонт – Михайло Токарчук обіцяє, що будуть викручуватися, але заклад функціонуватиме. А ось якщо все ж знову з’явиться наказ про те, що жінки зможуть вільно вибирати в кого оглядатися – вони мають все дуже добре зважити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 72
дохтор Показати IP 10 Грудня 2014 18:23
Ждемс не Вас, а ваші грошики, а далі, як получицца...
235 Показати IP 10 Грудня 2014 18:28
А ви помітили - мордяка прихильника сепаратистів Осіпова знову в кадрі - знову планує якусь рейдерську фігню. Де він - там скандал. Спеціально підбурює неспокій в місті. Видно на догоду своїм ЛНРівським ляльководам.
987 до 235 Показати IP 10 Грудня 2014 19:01
Ну вам же чітко написали - "поза політикою".
тореро Показати IP 10 Грудня 2014 18:57
Кошеля не тільки люструвати , а з конфіскацією років так на 15.
Говерла до тореро Показати IP 10 Грудня 2014 21:27
А ти що - прокурор? Чи маєш неспростовні докази Кошелевих злодіянь? Тоді докази "в студію" а інакше - ти сам злочинець.
Zorro до тореро Показати IP 10 Грудня 2014 21:44
Про себе думай "праведник"!
236 Показати IP 10 Грудня 2014 19:07
Іногородні жінки платять 180 грн. за те що лежать у хірургічному відділенні!!!! Плюс 150 грн.бере анастазіолог, 300-500 грн. лікар що оперує. ОСЬ ТАКА Безкоштовна медицина. Гнати треба того Токарчука
Інна для .... до 236 Показати IP 10 Грудня 2014 21:48
Оперуйся в районі і не їдь в Луцьк. Дорослі люди і вірите в казки про безкоштовніть якої ніколи не було.
Анонім до Інна для .... Показати IP 10 Грудня 2014 21:56
Ох як ви заметушились!
АРІНА Показати IP 10 Грудня 2014 19:27
Що стосується Жіночої консультації Луцького клінічного пологового будинку я би хотіла щоб підняли питання про вимагання грошей у пацієнток а також неприпустиме хамське ставлення коли нічого не кладеш у "карман" лікарю!!! Я сама з цим стикнулася і була розгублена в такій ситуації, добре що мені підказали змінити лікаря. Звичайно що не можу сказати про всіх лікарів цього закладу, але один факт що вони є і при цьому себе прекрасно почувають!
СаньОК до АРІНА Показати IP 10 Грудня 2014 19:34
Я розумію, що не хочеться сваритись, але дуже допомагає спосіб покласти в кишеню гошики з буковками "ХАБАР", котрі вміє прочитати спецустанова. Тоді не Ви будете платити лікарю, а він сам запропонує Вам Н-ну суму, аби Ви забрали заяву. Я таке вже робив, правда не з медициною.
Прожектор ОКу до СаньОК Показати IP 10 Грудня 2014 21:52
Підло і пахне совковим ОБХСом.
СаньОК до Прожектор ОКу Показати IP 10 Грудня 2014 22:10
А ви працюйте чесно і ніхто до Вас не матиме претензій. Хочеш з медицини робити бізнес - іди до банку (бандитів, родичів), позичай гроші, будуй свої клініки і працюй наздоров"я. Пройди шлях підприємця, відчуй,що це таке. Бо зручно влаштувались - держава дала робоче місце, апаратуру, інструмент, літературу, оплачує комунальні послуги, пацієнти купляють медикамнти а вони гребуть в кишеню, а кіловат для підприємств та установ коштує гривня двадцять, куб води- промисловий тариф, хай оплачують з своїх хабарів хоч трохи буде справедливо
Саньку до СаньОК Показати IP 10 Грудня 2014 22:30
Ти що казок начитався?якби такий мед був I так все класно I так все забезпечувала держава то пацIести би не змушенI б купувати все для себе самI I л!кар не просив би вас купити рушники чи мило в кабiнет.
СаньОК до Саньку Показати IP 10 Грудня 2014 23:04
Ну так за що ти піднімаєш бучу? Тобто - визнаєш, що хабарництво - це нормально?
Віка до АРІНА Показати IP 11 Листопада 2015 11:28
Сама зіткнулась з такою лікаркою, справжнє стерво, ко ли ж наїсться тими грошима, від її натяків вже нудить. То придумує всілякі обовязкові платежі , то їй на ренген зуба не вистачає бідолашній,то їй холодно мерзне дуйчик купи , це просто капець. В приватному як заплатиш хоч ставлення людське і обслуговування на всі 100% , розчарована , народити дитину дороге задоволення з нинішніми лікарями, ще б хоч як беруть на лапу роботу свою виконували як слід
555 Показати IP 10 Грудня 2014 19:27
150 для анестезіолога та 300-500 для лікаря?! Та це ж смішні гроші! Люди, ще дякуйте, що так дешево. Ви ще не знаєте київських чи львівських цін!!!!
555 Показати IP 10 Грудня 2014 19:44
Дивиться, як обіср@вся Кошель: видає наказ про "поліпшення життя вагітних", який передбачає розведення вагітних по поліклініках, а за ними і лікарів, тобто - очищення цілої будівлі жіночої консультації. Піднявся шум. "Ой! Так не це я мав на увазі! РЕМОНТ!, 5 млн гри на ремонт". ...А шум далі. Почухав потилицю. "Скасовую наказ!". А чи не смердить тут якимось невдалим деребаном?!
235 до 555 Показати IP 10 Грудня 2014 19:48
Ну а я ж тобі про що - дарма хіба Осіповське рило там треться. Де Осіпов - обов"язково захоплення власності (рейдерство). А Осіпов - права рука Кошеля.
Лукич до 235 Показати IP 10 Грудня 2014 20:06
Ну насчет Кошеля - не знаю, но неоднократно видел, как Осипов с Шибой гуляют по центру Луцка ВЗЯВШИСЬ ЗА РУКИ - вот Вам и весь сказ - нафига геям женская консультация? Они ее уничтожат и сделают там свой притон или ночной клуб - в Гейропу идем все-таки.
532 до Лукич Показати IP 10 Грудня 2014 20:18
Лукич, вами движет зависть: вот Шиба может любить Осипова, а вам Осипов отказывает. Не раскисайте, будете активны как Шиба - и на вас Осипов обратит внимание.
Прожектор до 235 Показати IP 10 Грудня 2014 22:02
Отото маячню замутив про руку-бугага.Довго думав?
235 до Прожектор Показати IP 10 Грудня 2014 22:17
Чого це бугага - співстав факти - де Осіпов, там зразу і Кошль - щось вони собі мутять. Скоріш за все Осіпова готують на міського начальника мдицини, просто гра така - хороший%поганий, для контрасту.
Прожектор до 555 Показати IP 10 Грудня 2014 21:57
Попередньо добре підмітив а тут повне г... з oris 555
11111111111111 Показати IP 10 Грудня 2014 20:08
каже головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарський, - Михайло Токарчук, таких людей потрібно писати правильно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
рома Показати IP 10 Грудня 2014 20:20
Про що ви? Токарський таку замутку в своїй фірмі вирішив би чітко. То не Токарчук - пластилін!
Вагітна до Аріни Показати IP 10 Грудня 2014 20:24
Я б ще додала... В мене лікарка хороша, грошей не вимагає і працює дуже сумлінно. Є у ЖК лікарі-професіонали з совістю, це факт. Але от сама система викачування грошей з кишень в цій консультації діє бездоганно. Чи не за кожен аналіз (а вони, я так розумію, обов"язкові для кожної вагітної, яка встає на облік) треба заплатити 22 гривні, називається це "купити на 1 поверсі пробірку". Ото приходиш, "купуєш" її, а тобі дають такий собі чек, що ти зробила БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК. Пробірку протім відбирають, а ти на наступному аналізі (а чула, буває, що заставляють здавати повторно, бо "не вийшов"), знову займаєшся благодійністю, А пробірочку миють і знову "продають" за 22 гривні. Якщо в тебе нема грошей на благодійні внески - це нікого не хвилює, мені приблизно так в консультації і заявила одна працівниця. Так само на аналіз крові необхідно купити 3 скельця, 2 пробірки... І я нколи не повірю, що це разове приладдя!!! Здавалося б, в нас медицина бідна... Але скажіть мені, чому в міських поліклініках всі аналізи безкоштовні і ніхто не займається "продажем пробірок"?
Лукич до Вагітна до Аріни Показати IP 10 Грудня 2014 20:48
Так почему же Вы молчите и возмущаетесь только здесь - анонимно. Собирайтесь, бастуйте, возмущайтесь, жалуйтесь. Не хотите трепать нервы - у Вас есть мужья, молодые люди. Действуйте. В наше время умудрялись смещать секретарей райкомов, а Вы пассуете перед жалкими взяточниками.
Аріна до Вагітна до Аріни Показати IP 11 Грудня 2014 10:55
Пробірки, скельця, 22 грн. на аналіз--це фігня! Заплатити ще можна. А ось за перший візит 200грн. і крім того близько 150 грн. за мазкі, а далі що би було... якби не прейшла кстаті до молодої, совісної та хорошої спеціаліста-лікаря! А та хабарниця коли підішла до неї вдруге почала казати мені таке що досі від таких слів недобре робиться!!! Я би таких врачів в три шиї гнала з медицини та й взагалі від роботи з людьми!!!
Людмила до Аріна Показати IP 12 Грудня 2014 22:14
коментар було видалено
м Показати IP 10 Грудня 2014 20:26
Взагалі в жк відношення до вагітних НІЯКЕ. Аналізи роблять аби-як. А про страхи навколо роддому вже і мовчу. Там , якщо не дасиш бабла, то вмреш і ніхто пальцем не пошевелить. От гниди продажні, ви ж клятву давали. Коли вже нажеретесь морди пархаті?
Usa Показати IP 10 Грудня 2014 20:38
В следующем году некому будет рожать, потому что все социальные программы закрываются. Так что клиника доживает свое...
л Показати IP 10 Грудня 2014 20:45
Дівчата, а баночки для вашої сечі, що лікар має купувати? Лікар все життя віддає медицині за дурно, лікар живе роботою на зарплату 1800-2200 гри. І ви, ще СУКИ, пиз#ите про лікарів хабарйників! Та вам в Німеччину, чи в Анйглію всім треба, і відчути, як це чекати прийом до гінеколога 6 - 8 місяців. Тоді б ви, як миші сиділи б в черзі під нашими кабінетами і чекали б прийому без різних думок..
Пацієнтка до л Показати IP 10 Грудня 2014 21:06
На рахунок зарплати це смішно)))) люди і за 1200 живуть, і пашуть як коні, а тут сидять в теплих кабінетах, і чекають, яка наступна купюра ляже до них в карманчик. Лікування на найнижчому рівні, ні за що не відповідають, їм наплювати на жінок, які прихдять до них з проблемами, вони навіть діагноз правильно поставити не можуть. А за лікарів УЗД взагалі мовчу, де вони вчилися???
1111111 до Пацієнтка Показати IP 10 Грудня 2014 21:26
Кто пашет. Тот и небедует. И нечего тут басни слагать о много работающих и нех*ра неимеющих
л до Пацієнтка Показати IP 10 Грудня 2014 21:40
Ще раз кажу! Щоб "сидіти в теплому кабінеті" треба вчитись 6 років в інституті, 2 або 3 в інтернатурі, і вчитись далі все життя до здоху. А якщо не вчилась, то "паши" як кінь за 1200 гри в місяць.
до до л Показати IP 10 Грудня 2014 21:13
ще не один лікар не вижив на 1800-2200. і немає чого їх захищати. Поки не покладеш йому в кишеню пальцем не поворошить
11111 до л Показати IP 10 Грудня 2014 21:17
Это правда. Заболело сегодня-на прием к врачу через полгода. Или в частную клинику где очень дорого. Вот тогда б не кричали что нас вас кто-то не так смотрит. Вы бы во Львове на прием пошли к гинекологу за спасибо. Или за большое Волынском спасибо. Я думаю вас больше бы не приняли.
Анонім до 11111 Показати IP 10 Грудня 2014 21:19
НЕ РІВНЯЙТЕ НАШІ ЗАРПЛАТИ ЗІ ЛЬВІВСЬКИМИ
111111 до Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 21:21
Зарплаты отличаются только от киевских. Во Львове они такие же.
л до Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 21:32
Сказав, як у воду пук....
ДОК до 11111 Показати IP 11 Грудня 2014 14:31
скажу так -після нашого узд яке поставило діагноз(збільшене серце )і ще кучу всякої фігні,завіз дружину у Львів в клініку біля замкової гори,і зовсім безкоштовно з ввічливістю нас прийняли,і побачивши наш діагноз лікар аж заматюкалась,потім ще довго вибачалась(просто не витримала),з дитиною було все добре,і ніяких патологій не було,то просто наші так перестраховуються,шоб потім вдруг шо то скажуть от у вас був ризик викидня чи ше шось...а на рахунок хабарів то самі винні-сунемо в карман,а потім кричимо шо життя хєрня і всі п-си а я дартаньян...
СОНЯ до л Показати IP 10 Грудня 2014 21:55
НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ ЙДИ НА БАЗАР ПРАЦЮВАТИ....НІХТО НЕ ТРИМАЄ, ЗА САЛО ТА ГРОШІ ПОВИВЧАЛИСЬ ЩЕЙ ГРОШІ ВІДБИТИ ХОЧУТЬ - МАРАЗМ...ТО ЧОГО ВИ ТАМ СИДИТЕ????В АНГЛІЇ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬІ КВАЛІФІКАЦІЯ ТАМ НАШІ ЛІКАРІ САНІТАРИ...НЕ РІВНЯЙ НЕДОРІС!!!
До Соньки до СОНЯ Показати IP 10 Грудня 2014 22:17
В ПТУ видно за сало вчаться. Того нема чого в дискусию вступати
л до СОНЯ Показати IP 11 Грудня 2014 00:43
Оце типова риторика невдахи: - Ви, там, за сало вивчились, а я ні, ...Бо сала не вистачило
Анонім до л Показати IP 10 Квітня 2015 12:48
Відразу видно, що лікар-хамло написав. Шукай морда іншу роботу. Це ви с*ки позажиралися, без грошей мордяки відвертаєте. Більшість вагітних дівчат на таких самих зарплатах як і ви, і без благодійних внесків.Проблема малих зарплат-це проблема нашої влади. За кого голосували, того і маєте, морди! На рахунок Німеччини і Англії- брехня. Я стояла на обліку в жіночій консультації в Луцьку. За весь період мені лікар не надала корисних порад, і не назначила жодних ліків, вітамінів. Коли відкривала двері її кабінету, вона відразу ричала мені :"нотаріус прийшов", до прибиральниць так само вигукує? Я офіційно стояла на обліку в жіночій, а паралельно їздила в Боголюби. Не порівняти: відношення супер, шкода, що в там не народжують. Дитинку свою народжувала не в Луцьку. Хватило хамського ставлення в жіночій, а ще на узі с*кі гавкають і "брєд" усілякий несуть. Не раз їздила від них в Боголюби, бо ті придурки таке набачили... Повага має бути до себе, людина яка поважає себе, ніколи не буде хамити іншим. До вагітних має бути особливе ставлення, тоді вагітна сама захоче "подякувати". Дівчатка, не бійтеся цим с*кам зуби показувати, записуйте розмови на мобільні і в прокуратуру, щоб їх взяли за жирні сраки!
Віка до л Показати IP 11 Листопада 2015 11:32
А обігрівача купувати їй теж потрібно, чи я їй на ренген зуба маю давати, чидати їй 100-200 грн. бо ж бідолашка нема є як доїжджати на роботу , це хто ще "суки" . Люди працють і отримують таку ж зарплату або ще і меншу і мають давати їй нещасній, А не дай буде гиркати і прихати до тебе . Де тим вагітним грошей набратись
жека до л Показати IP 28 Липня 2016 22:13
От ВАМ би першій білет вручити!!!Там і зарплата в лікаря кльова і взагалі "все в шоколаді"Хайби впороли криворукі і недоучені таку фігню,як тут "лікуванням"називаєте і лишились би ліцензії,а то ще й у тюрмі посиділи...Попривикали жалітись на зарплату,то йдіть на базар,ніхто не тримає на робочому місці,але щось так претесь на державні 1800,що аж черга стоїть...
Лукич Показати IP 10 Грудня 2014 21:33
Государство выделяет на пациента не более 5грн в сутки
блонда Показати IP 10 Грудня 2014 21:33
ви бачите яке хамське відношення лікарів жк до паціента,як би могли то розірвали,жадоба до бабла перемагае все,бояться втратити свій щоденний заробіток от і зняли бучу про поліклініки,як на мене булоб дуже зручно якби вагітність вели акушергінекологи на місцях,а не блатна молодь в жк,після інституту!
До блонди до блонда Показати IP 10 Грудня 2014 21:43
То идите по месту проживание. Только таким как вам не угодишь. И потом опять будете нарекать на поликлиники
л до блонда Показати IP 10 Грудня 2014 21:46
О! Почалось! "Акушергіекологи на місцях"! В мене поруч є місце - магазин "Там-Там" , може там вас "поведуть"? Де ще є в Луцьку акушергіекологи крім пологового будинку?! ... темний ліс
Олег Показати IP 10 Грудня 2014 21:58
мда...бачив на яких тачках працівники міської обласної пологового їздять, то мабуть санітарки! Сам не П..ди, наша медицина дійсно заслуговую зарплату 2000 грн.
Олегу до Олег Показати IP 10 Грудня 2014 22:25
А надо чтоб на машинах ездили торгаши без образования?
олег до Олег Показати IP 11 Грудня 2014 00:59
Бійся голодного лікаря!!!!!
пацієнтка Показати IP 11 Грудня 2014 00:02
Шановна л!!! Мені не шкода дати 100 чи 200 грн в карман, так і робила. Проте рік мого лікування в жк не те що не дав правильно встановленого діагнозу, а навпаки вгробили моє здоров'я((( це ті, що вчилися 6 років, інтернатура 2-3 роки. Чого вони там навчилися?! Просто їм,пробачте,нас**ти на нас. Чим довше ходиш до них, тим більше вони додають до своєї зарплати. І не треба прибіднятись. Лікарем від Бога треба бути, допомагати людям.
роман до пацієнтка Показати IP 11 Грудня 2014 00:57
А чому ви рахуєте, що лікар повинен бути вашим рабом? Лікарю на вас, пробачте, так само нас#ати, як нас#ати на вас пекарю, перукарю чи таксисту. А байки, про те що ви там щось давали, а вас не вилікували цікаві тільки вам.
gena до роман Показати IP 11 Грудня 2014 09:41
Тогда зачем такие доктора если они не лечат а калечат!! А бабки то берут
Лікар Показати IP 11 Грудня 2014 08:54
На порозі страхова медицина!Стане краще і хворому і лікарю!А вагіних жінок дійсно треба носити на руках!У нас усі вагітні задоволені лікуванням та ставленням медперсоналу!
voliynianka до Лікар Показати IP 12 Грудня 2014 22:39
Ось-ось і будьте готові відсотків 15 від зарплати платити за медичне страхування! наші люди думають, що страхова медицина - це аналог радянської...
Громадянин Показати IP 11 Грудня 2014 09:36
А якого біса там вже Гоцалюк-то він вже в гінекології спец, ото чудо природи!
Зіна Показати IP 11 Грудня 2014 09:42
Мені ці лікарі життя врятували, згодом допомогли завагітніти , виносити, і народити дитину. Дуже їм вдячна. Погодьтеся, багато випадків коли не виконують як слід настанови спеціаліста, а потім винні всі крім пацієнта.
Ольга до Зіна Показати IP 12 Грудня 2014 22:36
про лікарів можу сказати те ж саме - низкий їм уклін за моїх троє дітей! І ніхто з мене нічого не "дер"! Аналізи можна було робити у консультації, можна було у СИНЕВО. Пологи за третім тривали 16 годин і весь цей час біля мене був один і той самий лікар - чергування закінчилось у нього, але він мене не залишив(акушерка змінилась- її зміна закінчилась). Природно, що такій людині хочеться віддячити - але це ПОДЯКА, а не хабар!!! Я ніколи нікому не заглядала в гаманець, мене не душила жаба на чиїсь статки, я не дивлюсь ні на чиї машини - тому мені завжди хочеться плюнути в паршиві морди тим бабехам, які поливають лайном лікарів і гребуть всіх під одну гребінку! бридко!
жінка Показати IP 11 Грудня 2014 17:17
як правило,-ті хто багато говорять,-ще нікому нічого не заплатили! Та не потрібні ваші с*ані 50-100 грн лікарям,-дайте їм достойну зарплату ,а відповадальність ,-причому "за все!"вони і так несуть.Пацієнт,який дійсно хоче віддячити лікарю,-про такі принизливі речі навіть не говорить.Отак то...
л до жінка Показати IP 11 Грудня 2014 21:19
Підтримую на всі 100 відсотків!!!
222 Показати IP 14 Грудня 2014 21:48
Першу дитину народжувала в Любомлі - лікар на пологах був п'яний, добре, що з дитям все нормально. А я всім знайомим після цього наказую не здійснювати подвиг "Мересьєва". Другу лялю - в Луцьку. Велика дяка лікарям, як би не вони, не знаю чим би все могло закінчитися, бо були важкі пологи. Тепер за гінекологів у поліклініках, за рік до того як завагітніла другою, "чудо-лікар" сказав мені що я вже не зможу народжувати. Ось такі бувають парадокси...
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 16:54
А я першу дитину не захотіла родити в Луцьку, хватило з мене перебування на обліку в жіночій консультації. Отож родила в Любомлі, лікар супер, відношення супер. Треба знати до кого йти. Всіх під одну лінійку не варто ставити
Larka до Анонім Показати IP 26 Червня 2016 22:31
А в кого саме народжували не підкажете в приват? Теж збираємось...
Яя Показати IP 30 Січня 2016 22:23
Підкажіть як змінити лікаря? Я стою на обліку у своєі участковоі,але іі вимагання грошей (благодійні внески)на кабінет і жіночу консультацію, вже просто задрали. Таке відчуття що я багачка а вони бідні і нещасні. Вони повинні виконувати свій обов'язок за який отримують зарплату. А не збагачуватись за рахунок паціентів.
анонім Показати IP 28 Серпня 2016 11:28
можливо хтось має номер до Дмитрук Віти Олексіївни???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus