USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Зміни в медицині – на краще, - Ващенюк

14 Березня 2012 12:03
Реалізація соціальних ініціатив Президента може суттєво допомогти у волинській медицині.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Ващенюк зізнався: добре, , що пільги мають надаватися тим, хто їх дійсно потребує. Тобто тим людям, які потребують допомог у важких умовах. «Зараз в нас це перетворилося в національний спорт – хто більше пільг отримає», - зазначив Ващенюк.

Він додав: «Я думаю, що багато категорій навіть не знають, що в них є такі пільги. Вони є і вони обтяжують. Якщо у Волинській області 380 тисяч пільговиків, то який бюджет може це витримати? Тут треба наводити порядки».

Також чиновнику сподобалась тема ціноутвореннч на лікарські засоби. Адже зараз, на жаль, багато препаратів дешевше купувати в Польщі, Німеччині, аніж в Україні. Причому ціни відрізняються в рази. «Препарат у нас коштує в декілька разів дорожче, чим там», - каже начальник облуправління охорони здоров’я.

Ващенюк додав: «Тут якихось проблем немає, треба навести порядок. Причому, правильно сказано, що почати з окремих препаратів – серцево-судинних і від тиску. Це – дійсно дуже важливо. Багатьох речей можна уникнути, які люди систематично лікували. Ту ж саму артеріальну гіпертензію. При нинішніх препаратах це можна робити абсолютно, якщо ліки будуть доступними. Можна думати про якісь бюджетні закупівлі для певних категорій населення. Це теж, вважаю, правильно».

Окрім того, у десять раз має збільшитися допомога по догляду за психічно хворими. «Я думаю, що це може розвантажити значно наші заклади – психіатричні лікарні. Стільки ліжок, як в нас, немає ніде. В Європі психічно хворих намагаються якось адаптувати, щоб вони знаходилися вдома. Звичайно, є стани, які вимагають стаціонарного лікування, але я думаю, що є багато хворих, які, при наявності відповідної матеріальної підтримки, могли б знаходитися вдома», - заявив Ігор Ващенюк.

«В принципі, у нас дуже довго ходила теза, що грошей в охороні здоров’я – достатньо, тільки неправильно використовується. Дійсно, є моменти. І ми пробуємо їх використання мінімізувати. Не завжди воно добре йде, і не завжди люди розуміють, але ресурсів дійсно в охороні здоров’я мало. Тому, слова Президента, я вважаю, правильні. Тому що будь-яка реформа, вона потребує фінансів. Її потрібно робити не на 10%, не на 20%, а на 100. Щоб люди могли дійсно відчути і оцінити якісь зміни ці», - переконує чиновник.

Він висловив сподівання, що буде збільшено обсяг фінансування будівництва та створення мережі перинатальних центрів. «Волинь, зокрема, на цей рік має вже 30 мільйонів (гривень, - «ВН») фінансів. І якщо так воно і далі буде йти, то в наступному році Волинь буде мати сучасний перинатальний центр», - додав Ігор Ващенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
знаючий Показати IP 14 Березня 2012 12:49
Дякую за дуже вдале фото. Ващенюк завжди дивився і дивиться на людей, речі і проблеми, ніби дивиться ну глуху бетонну стіну.
Експерт Показати IP 14 Березня 2012 16:37
Ну, звичайно, ж зміни-тільки на краще! Покращення вчора, сьогодні і завтра! А хто цього не бачить, той-лох...
Липинський Василь Показати IP 14 Березня 2012 17:54
Фото, справді гарне! Приємно подивитись, що кабанчики з психлікарні, та й не тільки, йдуть йому на користь. Як гарне харчування. то й ліків не треба!
Лікар Показати IP 14 Березня 2012 19:31
І що то за допис?Про що?Про нічого.Хіба-що аби висловити відчайдушну відданість перезиденту невідомо за що.Але -відданість,як колись партії і правітєлбству.Чи помітить губернатор? Аякже-такі віддані кадри.І собі якийсь плюс.
Бульба Показати IP 14 Березня 2012 20:33
Советую посмотреть фильм о будущем нашей медицины "Здравозахоронение - Sicko (2007)"
Док Показати IP 14 Березня 2012 22:06
"Реалізація соціальних ініціатив Президента може суттєво допомогти у волинській медицині". Вилизав ...
Справедливий Показати IP 15 Березня 2012 09:26
Гроші в медицині кради і будуть красти поки, ще й здирають немірні блгодійні внески. Цікаво на якій підставі і скільки йде на верх в гарні кабінети де на папері покращують життя людей.
МИШКО Показати IP 15 Березня 2012 19:43
По-моєму,цього чоловіка мало цікавить медицина,погляд в нікуда,а зате косить справно і вміє носити кому треба і скільки треба,такий не пропаде,і сам за себе не забуде,живе,як вареник в маслі-це при бідній медицині-не парадокс?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus