USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським медикам «швидкої допомоги» не вистачає зимової уніформи, валіз для ліків і авто*

18 Липня 2019 10:25
Ящики для медикаментів та зимова форма – серед найбільш нагальних потреб комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Окрім того, оновлення потребує автопарк медзакладу, більшість якого становлять старі УАЗи, що постійно виходять з ладу.

Про це стало відомо під час зустрічі голови Волиньради, засновника Фонду «Тільки разом» та кандидата в нардепи від Луцька Ігоря Палиці з колективом медзакладу.

Керівник комунального закладу Володимир Шмаль зазначив, що першочергові проблеми – це забезпечення лікарів зимовою формою та виїзних валіз.
Потребує оновлення і автопарк закладу. Востаннє його суттєво поповнили 35-ма автомобілями напередодні «Євро-2012», а в останні роки лише однією машиною від фонду Ахметова й ще двома від китайського уряду, які 2 роки центральна влада ніяк не могла передати на місця.
Нині ж більшість автопарку складають старенькі УАЗи, які постійно потребують ремонту і обслуговування. Потреба в автомобілях – більше 40 одиниць, а ціни стартують від 1,9 мільйона гривень за авто. Проте коштів на їхнє придбання немає.

Також, зі слів Володимира Шмаля, швидкі обслуговують виклики в ОТГ, проте фінансування за них не отримують. Ігор Палиця зазначив, що така ситуація неприпустима, тому доручив напрацювати механізм виділення компенсації за виїзди бригад.

«Який може бути механізм, якщо ми добровільно-примусово попросимо ОТГ і райони, де знаходяться бригади, приймати участь у фінансуванні? Добровільно. Хто не захоче – тих переконаємо. Щоб ви ці кошти могли скеровувати на доплати і премії колективу», – запропонував Ігор Палиця. У відповідь представники колективу пообіцяли продумати схему фінансування.

Насамкінець зустрічі голова Волиньради доручив колективу скласти список нагальних потреб закладу в порядку пріоритетності та передати в раду, аби забезпечити центр необхідним для роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus