USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спойлери від Макса Кідрука: про що книга «Де немає Бога» і коли чекати «Бот 3»

4 Серпня 2018 18:32
«На жаль, я не потрапив на O.Torvald, які виступали вчора, але був не раз на попередніх їхніх концертах. Сьогодні виступатиме «Тартак», ще одна крута українська група, тому, напевно, схожу на них. Але я слухаю не тільки рок», – поділився Макс Кідрук під час зустрічі з прихильниками, яка відбулася у другий день фестивалю «Бандерштат», 4 серпня.

Попри те, що письменник тільки готується до презентацій нової книги «Де немає Бога», з якою планує вирушити в тур містами України, Макс уже працює над новим сюжетом наступної книги, яка вже й має назву – «Доки світло не згасне назавжди».

Усе, що робить письменник, як переконує, – заради читачів. «Найважливіше – це читачі, які дають можливість мені жити так, як я хотів би жити, без читачів не було би мене. Навіть влаштовуючи презентацію, ми ніколи не думаємо про те, як заробити побільше грошей, ми бажаємо зібрати якнайбільшу аудиторію», – зазначив автор.
#денемаєБога

Письменник нагадав, що обкладинка його майбутньої книги «Де немає Бога» вже оприлюднена на офіційних сторінках у соціальних мережах.

«Після оприлюднення обкладинки мені писали й запитували, чи нова книга буде про авіакатастрофи в горах. Хочу сказати, що ні. Більше того, нова історія – це не фантастика, це не містика, це цілковито реалістична історія. І ця історія - не про виживання», – наголосив Макс Кідрук.
Він пояснив, що літак зображено на обкладинці тому, що саме він об’єднує всі історії, описані в книзі. Ці історії – про «те, як ми діємо, коли зникає все, що тримає нас у рамках соціуму».

Загалом книга містить історії про сімох героїв. Наприклад, це українка, яка намагається перевезти велику суму грошей у нижній білизні; пілот-росіянин, у якого розвинувся страх літати, оскільки його кохана загинула в авіакатастрофі; таємний кардинал, який за завданням Папи мандрує до країни, де навіть не існує інституцій Католицької церкви; гравець Американської національної футбольної ліги, життя якого зламав невдалий розіграш.

«Усіх їх об’єднує літак», – наголосив Макс.
Також він додав, що дуже задоволений цією історією. «Ті, хто приходять на мої презентації, знають, що я дуже критично ставлюся до своїх творів і рідко буває, що я справді задоволений власною роботою. А зараз я досі знаходжуся в ейфорії від «Де немає Бога». Це драматична історія про те, що я люблю», – зауважив письменник.

На запитання про те, чи новий роман буде антирелігійним, Кідрук однозначно зазначив, що ні, оскільки серед семи героїв є як атеїсти, так і ті, хто вірить у Бога. Автор поділився, що коли тільки писав роман, то мав задум у випадку опису персонажів, які є вірними, писати слово «Бог» із великої літери, а у випадку невірних – із маленької. Однак у подальшому він відмовився від цієї ідеї.

«У книзі не буде критики релігії. Цей роман – свідчення моєї власної еволюції у ставленні до релігії протягом останніх 1,5 року. Так, коли я був малим, читав дитячу Біблію, а потім почав цікавитися науково-популярною літературою, і я дійшов висновку, що релігія безпідставно претендує на пояснення процесу виникнення світ. Зараз я розумію, що атеїст – це людина, яка злобно спить. Але неправильно докладати купу зусиль, щоби довести, що те, у що хтось вірить, не існує», – сказав Макс.
«А наприкінці книги один із героїв говорить: «Я думав, що після смерті все просто – клац і нічого немає», – проспойлерив автор і додав, що роман дійсно захопливий.

Водночас він привідкрив таємницю й зауважив, що довгоочікуваний «Бот 3» таки буде, проте поки невідомо коли саме.

ТУР & НІШТЯКІ

Менеджерка письменника Ельвіра Яцута анонсувала, що восени стартує тур містами та містечками України, під час якого буде презентовано нову книгу «Де немає Бога». Розклад міст, якими відбуватиметься тур, оприлюднять уже 7 серпня.

Окрім того, Ельвіра відзначила, що у випадку відсутності бажаного міста в списку, охочі можуть звертатися до організаторів із своїми пропозиціями, а також можуть пропонувати власну допомогу під час проведення презентацій.
«Усе класно, наша команда перспективна. Єдине – ми грошей не платимо», – пожартував Макс Кідрук.

Він пригадав, що минулорічний тур містами України з книгою «Не озирайся і мовчи» був дуже виснажливим. «Втома була моральною. Втома – від тих міст і містечок, де презентація відбулася невдало», – зауважив автор.
Як поділився, під час презентацій книги «Де немає Бога» він демонструватиме цікаві відео, які грунтуються на дослідах із мавпочками, про те, що насправді мораль виникла еволюційно, а не емоційно, а також розповідатиме про американський футбол.

Також письменник розказав, що зараз розпочинається інтенсивний період очікування ніштяків. Так, невдовзі прихильників Макса потішать оприлюднений великий уривок нової книги, перелік музики, рекомендованої для прослуховування під час читання, буктрейлер, нова, «крута аж до всирачки» обкладинка до перевидання «Твердині».

Водночас Ельвіра Яцута закликала всіх майбутніх читачів нової книги залишати відгуки в соціальних мережах. «Ваша думка як читачів є дуже важливою», – наголосила вона і додала, що всі охочі можуть робити передзамовлення на книгу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 15 Грудня 2018 16:02
Макс Кідрук: “Повстання машин не буде”. Олена Горобець Ексклюзивне Інтерв'ю для сайта "Без Купюр" Кропивницький http://www.kypur.net/maks-kidruk-povstannya-mashyn-ne-bude-interv-yu/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus