USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували пам'ять Великого Кобзаря

10 Березня 2019 14:52
10 березня 1861 року перестало битися серце великого сина українського народу - Тараса Шевченка. Уже понад півтора століття Великий Кобзар – незабутній і шанований в Україні й за кордоном. Щороку в день його народження і в роковини смерті в багатьох куточках світу кладуть квіти до підніжжя пам’ятників Тарасу Григоровичу.

Тож лучани зібралась біля пам’ятника Кобзареві, щоб вшанувати світлу пам’ять батька української нації.

Так, об 11:40 священики, представники влади та небайдужі лучани рушили урочистою ходою проспектом Волі від Свято-Троїцького кафедрального собору до пам’ятника Кобзареві, що знаходиться навпроти головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Опісля урочистої ходи священнослужителі відслужили біля пам’ятника Тараса Шевченка заупокійну молебень.

«Перечитуючи заповіт Великого Кобзаря, я можу з впевненістю сказати, що він не помер - він живе з нами, він живе в нас, і він буде жити з тими, хто його буде пам’ятати. А пам’ятає його кожна християнська родина, кожен патріот. Кожен у певні моменти свого життя відчуває ті слова, які він писав у своїх поемах, творах, віршах. Усюди звучить його прив’язаність до України, любов до неї. Любімо тих, хто любив Україну! Стараймося і ми, своєю чергою, проявляти свою любов до Батьківщини – хай не віршами і співами, але вчинками. Робімо все задля того, щоби любити те сонце, що нас зігріває – українське сонце; любити той вітер, який нас обвіває – вітер український, любити цю землю, на якій ми народилися і живемо, і з часом у неї ж відійдемо у вічність – землю українську», - зазначив у своїй промові один із священиків.
Також він подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять Кобзаря.

З промовою виступила й член всеукраїнської спілки письменників України, Заслужений вчитель України Ніна Горик:

«Дорогі краяни! З праведниками згадуємо ім’я Тараса Шевченка сьогодні. У день національної пам’яті, 10 березня, до пам’ятників нашого Великого Кобзаря збираються мільйони українців в усьому світі. Тому, що ті пам’ятники стоять, наче вежі, що тримають українське небо. Небагато зібралося нас сьогодні, але тішимо себе тим, що про нас нагадають у засобах масової інформації. Учителі проведуть літературні години, із дітками почитають вірші Шевченка. Це так важливо для того, щоб українство змалку ввійшло в їхню душу. Бабусі нагадають своїм онукам про великого Кобзаря – бо хай знають його образ малі українці, щоб зростати великими», - звернулася педагог до присутніх.


Після урочистостей лучани вшанували світлу пам'ять Кобзаря, поклавши квіти до підніжжя його постаменту.

Захід завершився Гімном України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus