USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У День пам’яті та примирення в Луцьку молилися за жертв війни

8 Травня 2016 11:18
Десятки людей зібралися на меморіалі «Вічної Слави» в обласному центрі Волині, аби віддати шану воїнам, які загинули у Другій Світовій Війні. Незважаючи на сильну зливу, люди і не думали розходитися.

Панахида за загиблими та покладання квітів до пам’ятного знаку «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулося сьогодні, 8-го травня в Луцьку.

Урочисте дійство розпочалося з Гімну України. По тому, духівники семи різних релігійних громад розпочали спільну молитву.

Відзначимо, що присутніми були духовні наставники з таких релігійних общин: Волинська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату, Волинська єпархія УПЦ МП, Луцький екзархат УГКЦ, Луцька дієцезія Римсько-Католицької Церкви, Церква християн віри євангельської–п’ятдесятників, Церква євангельських християн-баптистів, Церква Адвентистів сьомого дня.

Сильний дощ, який часом перетворювався у зливу, не вщухав, наче саме небо оплакувало загиблих.

Після богослужіння до присутніх звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У своєму виступі духівник нагадав, що мир може бути довершеним лише тоді, коли є перемога.

«Травневі дні щороку нагадують нам про найбільші лихоліття ХХ століття - це дві світові війни. Про першу ми знаємо більше з історії, а ось про другу можуть розповісти живі очевидці, які передають із уст в уста свідчення про моторошну трагедію людства. Звершуючи панахиду, ми згадуємо всіх: воїнів і мирних жителів, тих, хто постраждав під час бомбардування, і тих, кого жорстоко катували.

Гріх, який входить у душу людини спонукає її до вбивства. Згадуючи біблійну історію про Каїна і Авеля, ми думаємо про те, що причин для братовбивства не було, а ось гріх, який увійшов в серце одного, спонукав вбити іншого. Наслідок цього гріха і до сьогодні торкається багатьох людей. Тих, що вчора стояли поряд, говорили про єдність, а сьогодні безжалісно вбивають один одного», - зауважив Михаїл.
Опісля присутні поклали квіти до пам'ятника невідомому солдату.

Зауважимо, що Верховна Рада України ще торік встановила 8 травня Днем пам’яті та примирення. Дату приурочили до річниці капітуляції нацистської Німеччини - 8 травня 1945 року. Така практика є в США і у більшості країн Європейського Союзу, де відзначають День Перемоги в Другій світовій війні саме у цей день.

При цьому було прийнято рішення відтепер відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого за радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
читач Показати IP 8 Травня 2016 11:50
Одних чинуш позганяли... Прості люди завтра і без "обов'язаловки" прийдуть!
дочка ветеранів Показати IP 8 Травня 2016 12:29
добре що тато з мамою вже на небесах і не бачать як знущаються з дня перемоги......а скільки пережили будучи звязковими у обеднанні федорова були приговорені німцями до страти та чудом врятувались
Луцьк Показати IP 8 Травня 2016 12:58
9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років! Так було, є і так буде назавжди!
ввк до Луцьк Показати IP 8 Травня 2016 16:54
Кононович це ти ?
Читач до Луцьк Показати IP 8 Травня 2016 19:22
Ні. 9 травня день закінчення війни двох тоталітарних режимів
Анонім Показати IP 8 Травня 2016 14:21
а бородатим самим зонти тримать впадло?
Анонім до Анонім Показати IP 8 Травня 2016 18:35
Їм релігія не дозволяли зонта тримати, лише кадило)))
Пр Показати IP 8 Травня 2016 14:25
Ветераны не пришли на это позорище
Лучанка Показати IP 8 Травня 2016 15:47
НЕ розумію...У нас своєї ПЕРЕМОГИ не було? Чому ми повинні робити як США? Це США зробило ту перемогу? ЦЕ США чотири довгих роки виборювало ту важку перемогу? Так чому США повинні нам диктувати дату Дня Перемоги, в котрій загинуло стільки українців!!! СОРОМНО дивитися на це все! Соромно перед ветеранами, перед пам'яттю загиблих... Соромно за президента, котрий продав свій народ, котрий знищує пам'ять про ту війну.
Лучанці до Лучанка Показати IP 8 Травня 2016 20:25
А у вас -це в кого? Бажаєте 9 травня св"яткувати-будь-ласка, ніхто не тримає: широка страна твоя радная-від Донбабве і Лугандона через Мацква-сарай і до сан-Магадан!
Лучанка1 до Лучанці Показати IP 8 Травня 2016 22:07
Сумно...Що ось такі, котрі рахують себе за європейську інтелігенцію, а суть- базарні хабалки, зараз вказують кому як потрібно жити. Завтра влада зміниться і Ви , особисто Ви ,- я впевнена, будете бігати з радянським прапором Перемоги. Я вже багато років живу на світі, бачила-перебачила таких патріотів... І своїм "Лугандоном, Мацква-сараєм і Донбабве" Ви свою гнилу сітуність і відсутність хоча б якойсь культури і освіченості, і толерантності і показали... Краще би помовчали...
Лучанці 1 до Лучанка1 Показати IP 9 Травня 2016 15:56
Ніколи із тією червоною ганчіркою не бігав,на відміну від вас! А рота закривати будете своїм дітям, якщо вони у вас взагалі є ! "Культура і толерантність" ваша і вам подібних привела до того,що мій народ привозять додому запаяним у цинк! П.С.Кількість цифр із знаком мінус біля комента сприймаю, як винагороду за правду.
Лучанка1 до Лучанці 1 Показати IP 10 Травня 2016 06:51
У вас у голові все якось дивним чином перемололося. Кількість "-8" до Вашого коменту -це є виногорода за правду? А подумати, що це оцінка Вашій хворій свідомості? Невже подумати, що люди , котрі у тій війні втратили близьких родичів, мають не менше право вшанувати їх пам'ять на свій розсуд, а не так, як хоче Ви, - це важко для вас...Нормальні люди все розуміють. І було дуже приємно, що на нашому Меморілі Слави не було такого сорому як у Києві. Дивишься ці кадри, я люди з портретами загиблих родичів йдуть у КИЄВІ (!!!) як плінні німці...Жах! Це Україна? Це моя країна? Мені соромно. Соромно за Вас таких. Ви будете зараз прикриватися новою війною, хоча, впевнена, самі там не були.
ИЛ-2 Показати IP 8 Травня 2016 17:32
9 мая день Победы! А у этих наверное деды и прадеды в лучшем случае Мидуэй защищали и в Нормандии высаживались,а в худшем... ну вы поняли.
40а Показати IP 8 Травня 2016 17:34
Добре що не так багато ідіотів на фото. Значить ще не вмерла так погано.
Кірик Показати IP 8 Травня 2016 18:48
А чого та чорна баба з міськради кругом біля мера треться, хто вона така, щоб в перших рядах іти, сама ще нічого в житті не зробила, зате пропихається кругом, гидко дивитись на тих рульових, убогість в мозгах.
Анонім до Кірик Показати IP 8 Травня 2016 23:21
Чорна баба,то є Єва Браун.
українка Показати IP 8 Травня 2016 18:56
"...8 травня о 22:43 за центральноєвропейським часом (9 травня о 0:43 за московським часом) генерал-фельдмаршал Вільгельм Кейтель, а також представники німецьких ВМС, що мали відповідні повноваження від Деніца, на вимогу Сталіна повторно[2] підписали Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини, що ознаменувало закінчення Німецько-радянської війни."
саша Показати IP 8 Травня 2016 20:44
Мій дід воював і звільняв Батьківщину.пройшов всю війну.для нього 9 травня було не просто дата а день який він наближав та кожної хвилини ризикував життям.жив в окопах як літом так і зимою.і якщо він був би живим як я йому міг би пояснити що день перемоги фактично відмінили.???завтра обов'язок віддати шану визволителям
ааа Показати IP 12 Травня 2016 08:55
наш народ визволив весь світ від фашизму ми перемогли ,який 'день пам'яті і примирення' ви що ? День Перемоги це і є день Перемоги за яку боролись наші діди.Давайте не будем принижуватись перед 'європою' яка хоче змінити нашу культуру і історію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus