USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кіностудію Довженка хочуть приватизувати

14 Серпня 2017 13:22
Одну з найвідоміших кіностудій України – імені Олександра Довженка – збираються приватизувати. З молотка може піти також шість цирків, у тому числі київський, львівський і одеський, передає канал 24 з посиланням на "Дзеркало тижня".

Всього в переліку об‘єктів державної власності, які збираються пустити з молотка, 893 підприємства. Серед них і ті, що мають статус "національних". Проте пізніше їх кількість збільшиться до 3,5 тисячі.

Крім Національної кіностудії імені Олександра Довженка, мають намір приватизувати і Українську студію хронікально-документальних фільмів та Українську кіностудію анімаційних фільмів.

"За інформацією DT.UA з різних джерел у Мінкульті та Держкіно, передача таких цінностей, як Кіностудія імені Довженко або Цирк на Перемозі (обидва Національні) в якісь приватні руки — складна парадигма законодавчих метаморфоз, а також рішень на Банковій", – пише видання.

Зазначається, працівниики кіностудій та цирків бояться, що після приватизації їхні установи ліквідують, а на їх місці зведуть висотки або торговельні центри.

"Якщо в майбутніх приватизованих цирках деякі скептики бачать "автосалони та нічні клуби", то на територіях згодом приватизованих кіностудій деякі експерти схильні жваво уявити бурхливі фантазії варварів-забудовників. Різноманітні висотні житлові квартали і всілякі торговельні центри. Зокрема, територія тільки однієї кіностудії імені Довженка в центрі столиці — це майже 14 гектарів. Така довженківська земля — і досі ніким не захоплена?" – ставить риторичне питання автор статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus