USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянка перемогла у конкурсі кіносценаріїв «Своє кіно»

8 Березня 2017 14:36
Депутат Володимир-Волинської міськради від Українського об’єднання патріотів - УКРОП, голова комісії з питань освіти і культури Світлана Федонюк здобула перемогу у всеукраїнському конкурсі кіносценаріїв. Серед членів журі були відомі режисери Михайло Іллєнко та волинянин Олесь Санін.

«Це було захоплююче й амбітне завдання – розказати оптимістичну історію усього за три хвилини. На конкурс кіносценаріїв «Своє кіно» надійшло 501 робота з 76 міст. Організатори націлювали учасників моделювати позитивне майбутнє нашої країни через кіносценарії. Кіно має спонукати глядача до роздумів, до розвитку, до відповідальності за свої вчинки, які в подальшому впливатимуть на долю держави. Ключовий ресурс України — це людський капітал. Якщо переважають мислячі люди, тоді є сильна держава. Кіно — це магія, за стислий час воно здійснює такі перетворення у свідомості людей, які не під силу ні іншим видам мистецтв, ні пропаганді», - розповіла Світлана Федонюк.

За свій сценарій «Несвятий Миколай» авторка отримає п’ять тисяч гривень премії. Ще один сценарій волинянки, «Сторицею», отримав персональну відзнаку від одного із членів журі, юриста-міжнародника, депутата Київської міськради Олега Макарова.

«Спасибі тим, хто підтримував мене конструктивною критикою і добрим словом. Це мій викладач та наставник Юрій Ріпенко, мій найсуворіший і, одночасно, найсправедливіший екзаменатор, видатний український кінооператор Юрій Гармаш. А також мої друзі: володимир-волинський кіноаматор Володя Назарук та рівненський сценарист Вітя Булига. Хай їм сторицею повернеться витрачена енергія», - каже Світлана Федонюк, яка нині здобуває наукову ступінь магістра у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого за напрямком «аудіовізуальне мистецтво та виробництво», тому преміальні гроші витратить на оплату навчання.

Перемогу у «Своє кіно» володимир-волинська депутатка вважає пройденим тестом на профпридатність у новій професії - продюсер. Нагадаємо, за першим фахом вона є журналістом.

У журі конкурсу були представлені творці, промоутери, демонстратори, митці, соціально відповідальний бізнес, тобто враховано усі еволюційні ланки кінопродукту. Оцінювали сценарії також знамениті українські режисери, зокрема, Михайло Іллєнко («Фуджоу», «Той, хто пройшов крізь вогонь») та лучанин Олесь Санін («Мамай», «Поводир»).

Конкурс пройшов під девізом: «Дививсь українське. Твори своє майбутнє». Сценарії-переможці планують екранізувати та демонструвати у кінотеатрах-партнерах, перед початком основного сеансу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Повзун Показати IP 9 Березня 2017 21:20
Вітаю від души! Дуже радий за тебе! Шаленої вдачи!!!!
Олександр Вовченко Показати IP 14 Березня 2017 11:24
Молодець, Світланко! Щиро вітаю з черговою перемогою! Радий за тебе))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus