USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Свято для наймолодших і найстарших: у Луцьку відкрився арт-фестиваль «INSPIRA». Фоторепортаж

23 Серпня 2019 16:08
Захід, який проходить у рамках ІІІ Міжнародного фестивалю літньої сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я», розташувався у СІТІ-парку. Якщо вчора гості з різних куточків України змагалися між собою та демонстрували чудову фізичну підготовку, то сьогодні вони виявляли творчі здібності.

Малювання кавою, плетіння з соломи, вишивання, ліпка з глини, створення ляльки-мотанки, аквамалювання, робота з воском – ось не повний перелік майстерок та розваг, які підготували організатори. До речі, приємно було бачити, що в них беруть участь, як вчорашні спортсмени поважного віку, так і діти.
Програма фестивалю надзвичайно насичена, адже окрім творчих майстер-класів на учасників чекають заняття з косметології та візажу, психології, стратегічна командна сесія та створення учасниками фестивалю спільної числографічної картини.

Ініціаторами проведення фестивалю виступила ГО «Центр освіти «Університет третього віку». Її керівниця Оксана Степанюк розповіла, що назва фестивалю походить з універсальної мови – есперанто і перекладається, як «натхнення». Відповідно, гасло заходу – «Творіть і надихайтеся».
Сьогоднішня частина фестивалю стала для всіх чи не найважливішою, підкреслює Оксана Степанюк. Якщо для найменших творчість – це шлях майбутнього розвитку, то для старших людей це – чудова нагода надолужити те, на що раніше просто не вистачало часу. До того ж, багато хто лише у зрілому віці відкриває у собі таланти, про які навіть не підозрював. Тобто, людина пропрацювавши економістом чи вчителем і вийшовши на пенсію через заняття творчістю залишається самодостатньою. Важливим є і те, що фестиваль об’єднує учасників різного віку, адже діти надихають до життя і діляться своєю енергією.
Подякувала Оксана Степанюк і партнерам фестивалю. Громадська організація намагається обходитися власними силами, але без допомоги було б складно забезпечувати високий рівень заходів. Зокрема, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» традиційно підтримує такі заходи і цього разу повністю забезпечив нагородну атрибутику сеньйоріади та здійснював всебічну допомогу фестивалю.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus