USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відбудеться літня Сеньйоріада

10 Червня 2017 14:55
Літню олімпіаду для людей поважного віку організують в обласному центрі Волині у серпні, в рамках святкування Дня Незалежності України. Передбачається, що участь у заході, який відбудеться на «Авангарді», візьмуть до півсотні спортсменів.

Волинські студенти, які брали участь у Зимовій олімпіаді в Польщі, що стало можливим завдяки сприянню Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», вирішили запросити у Луцьку на змагання закордонних колег, повідомляє прес-служба Фонду.

«Вчитися ніколи не пізно», – у цьому переконані студенти Центру освіти третього віку, що діє третій рік при Волинському інституті економіки та менеджменту. Поважні спудеї власним прикладом доводять: з виходом на пенсію життя тільки починається.

«Вік наших слухачів – від п’ятидесяти до до понад вісімдесят років, – каже Катерина Мельник, керівник Центру освіти третього віку. – Наші студенти – люди, які, вийшовши на пенсію, не хочуть сидіти вдома, прагнуть вести активний та здоровий спосіб життя. Ми прагнемо зацікавити студентів, та головне – вчимо любити й цінувати себе в будь-якому віці».

У Центрі освіти третього віку працюють факультативи англійської та польської мов, основ комп’ютерної грамоти, хендмейду, психології. Особливе місце посідають культурно-мистецький та спортивний напрями. Загалом навчальний процес складається із загальних лекцій та практичних занять.

Тамара Трохимович – активна слухачка всіх курсів. 68-річна студентка не пропустила жодного програмного заняття. Тамара Дмитрівна сумлінно вивчає англійську мову, майстерно виготовляє мотанки. Та найбільше жінка цікавиться тренінгами, які проводять психологи.

Керівник громадської організації «Університет третього віку» Оксана Степанюк зазначає, що одним із найголовніших напрямків діяльності є здоровий спосіб життя людей поважного віку. Слухачі Центру освіти третього віку танцюють, займаються гімнастикою, легкою атлетикою та іншими видами спорту. Поважні студенти спілкуються з ровесниками з-за кордону, відвідуючи Сеньйориади і Спортивні змагання у Польщі та Словаччині. Наприкінці травня 2017 року волиняни побували у польському місті Лази на Спортивній олімпіаді сеньйорів «Третій вік на старт».

Цьогоріч активні пенсіонери вирішили організувати літню олімпіаду в Луцьку та запросити до участі закордонних колег.

«Ми зверталися у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» із проханням профінансувати поїздку наших студентів на Зимову олімпіаду у Польщі. І нам не відмовили, – каже Оксана Степанюк. – Сподіваємося на їхню підтримку в організації спортивних змагань такого рівня у серпні на стадіоні «Авангард».

Керівники та активісти ГО «Університет третього віку» переконані, що Луцьк – європейське місто. Іноземцям буде цікаво прогулятися старовинними вуличками обласного центру Волині, побувати в музеях та галереях, позмагатися у різних видах спорту.

Попередньо оргкомітет планує провести літню олімпіаду для людей поважного віку у серпні, в рамках святкування Дня Незалежності України. Оскільки проект пілотний, участь у ньому візьмуть до півсотні спортсменів.

«Вважається, що спорт – справа молодих. Та є люди, які доводять, що і в 50, і навіть 80 років вистачає завзяття і вправності, щоб не лише виступити на найпрестижніших змаганнях світу, а й здобути медалі», – наголошує Катерина Мельник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 15 Березня 2018 03:41
МОЛОДЦI!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus