USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Завдяки Фонду Ігоря Палиці біля Луцька встановлять шість екологічних зупинок

25 Червня 2018 19:01
Шість екологічних габіонових зупинок у трьох населених пунктах Княгининівської ОТГ встановлять за кошти, надані Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб, габіонові зупинки громадського транспорту було заплановано встановити за місяць, однак роботи гальмують дорожники, які облаштовують під споруди спеціальні майданчики.

«Майданчики під ці зупинки робить Луцькавтодор. Поки готовий тільки один майданчик і підрядник уже сьогодні (25 червня, – ВН) приступив до облаштування зупинки. Вже зроблено одну стіну, до кінця дня облаштують ще дві, а вже завтра привезуть дах. І перша зупинка буде готова», – зазначила Олена Твердохліб.

Загалом заплановано облаштувати шість габіонових зупинок – по дві у Княгининку, Милушах та Зміїнці. Їх встановлять на місці старих зупинок із мозаїки.

«Їх облаштують за кошти, які нам люб’язно надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Жителі написали проект, і 364 тисячі гривень нам виділили для встановлення зупинок», – сказала Олена Твердохліб.

Вона підкреслила, що габіонові зупинки обрали через цікавий дизайн, використання природніх матеріалів, зокрема каміння, яке не нагрівається на сонці та не пропускає вітер, і міцність конструкції.

«Дорожники виокремили також нам місце, де ми плануємо посадити квіти, наприклад, витривалі до погодних умов ліани, що ростуть у Криму. З часом вони обплетуть зупинки, тож вони будуть повністю зелені. І є ще задум вживити туди ірландський мох. Я бачила таку технологію в Туреччині та Норвегії», – поділилася Олена Твердохліб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus