USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку запланували перевірку громадських організації

21 Вересня 2017 07:40
Не всі громадські організації в Луцьку використовують за цільовим призначенням надані їм приміщення з пільговою орендою – гривня в рік. Тому їх перевірять, аби визначити чи комунальне майно ефективно використовується.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 вересня.

Зокрема член комісії Павло Данильчук інформував, що неефективне використання приміщення він побачив на проспекті Волі, у центрі міста.

«Біля 4 гімназії є приміщення, там у кутку ніби ветеранська організація й орендує приміщення на пільгових умовах – гривня в рік. Але варто розібратися чи дійсно там ветерани й чи за призначенням вони використовують комунальне майно міської ради. Може десь взагалі є якась «сєпарська» організація. Тому пропоную провести обстеження», - озвучив ініціативу депутат.

На це начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко відповіла, що знає про цей об’єкт і там дійсно не часто збираються громадські активісти.

«Йдеться про приміщення за адресою проспект Волі, 23, там обласна організація інвалідів. Ми знаємо, що є приміщення, які не ефективно використовуються, бо там рідко бувають активісти», - сказала Алла Грабко.

Тому голова комісії Борис Смаль запропонував, аби управління майном міської комунальної власності провело перевірку всіх об’єктів, які орендують громадські організації на пільгових умовах та відзвітували перед депутатами.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЮДЖЕТ ЛУЦЬКА ОТРИМАВ ПОНАД 1.6 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ЗА ОРЕНДУ НЕЖИТЛОВИХ ПРИМІЩЕНЬ

Рішення більшість підтримала.

Зауважимо, що цього року з міськрадою уклали 423 договори оренди нежитлових приміщень загальною площею 31965 метра квадратних. Із них 88 договорів підписали на приміщення загальною площею 5500 метрів квадратних з громадськими організаціями, майже половина має пільгові умови – оренда за гривню в рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus