USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Порошенко подав до суду на BBC за «платну» зустріч з Трампом

21 Вересня 2018 21:08
Президент Петро Порошенко подав до суду на BBC за наклеп. Про це пише «Гордон» з посиланням на The Telegraph.

Приводом для позову стала публікація, що президент України заплатив за зустріч із главою США Дональдом Трампом приблизно $400 тис. У позові зазначено, що британська телерадіомовна компанія відмовилася спростувати цю інформацію або попросити вибачення за неї. Новина досі доступна на сайті BBC.

За словами адвокатів Порошенка, ВВС не мала доказів виплат або таємних переговорів на цю тему, однак вирішила оприлюднити «це дуже серйозне і шкідливе твердження».

Юристи президента вважають, що публікація завдала шкоди репутації Порошенка, хоча він «активно просуває в Україні антикорупційні інститути».

В Адміністрації президента України підтвердили «Громадському» факт подання позову. Високий суд Англії та Вельсу надав на запит «Радіо Свободи» його деталі.

У документі йдеться, що Порошенко "отримав серйозний репутаційний збиток, пережив суттєвий стрес і збентеження", крім того, публікація завдала шкоди не тільки іміджу президента України, але і його репутації політика та підприємця.

Представники президента України вимагають зобов'язати BBC визнати зміст публікації помилковим, утриматися від подальшого оприлюднення аналогічних матеріалів, компенсувати шкоду, заподіяну наклепом, а також судові витрати.

23 травня ВВС повідомило, що високопоставлений офіцер розвідки з Адміністрації Президента України заявив, що адвокат Трампа Макл Коен отримав мінмум $400 тис. за організацію зустрічі в Білому домі Трампа і Порошенка.

В Адміністрації Президента України назвали цю інформацію брехнею і наклепом. Там додали, що подібна дезінформація є частиною кампанії з дискредитації українсько-американських відносин. Крім того, в АП вважають цей факт «персональної атакою» на лідерів двох країн.

Порошенко і Трамп зустрілися 20 червня 2017 року в Білому домі у Вашингтоні.

Після зустрічі український президент повідомив, що США підтримують територіальну цілісність України і виступають за продовження реформ у країні. Порошенко зазначив, що сторони досягли домовленості у сфері військово-технічного та економічного співробітництва.

Читати ще: Зустріч Трампа та Порошенка не мала практичного характеру. Думка

За словами Трампа, була «дуже-дуже гарна дискусія, і досягнуто значного прогресу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 24 Вересня 2018 02:25
"Юристи президента вважають, що публікація завдала шкоди репутації Порошенка, хоча він «активно просуває в Україні антикорупційні інститути»" - все, більше можна не читати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus