USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому Насіров приховує паспорт Британії

6 Червня 2017 08:23
Голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що прийшла офіційна відповідь з Великобританії про те, що усунений глава ДФС Роман Насіров є британським підданим, передає ТСН.

Нагадаємо, Роман Насіров, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень, має громадянство Великобританії та Угорщини. Про це раніше заявляв прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, передає «РБК-Україна».

«У нас є підтвердження від британської сторони, що він є підданим Великобританії. Він каже, що паспорта у нього такого немає. Тому і не здав», - сказав він.

При цьому під час обшуків, які проводили співробітники САП у Насірова, паспорта виявити не вдалося.

«Можливо, в Британії десь паспорт. Але у нас цього самого паспорта немає. У нас є тільки офіційна відповідь від британської сторони, що він є підданим Великобританії з 2012, здається, року», - додав Холодницький.

Глава відомства не виключає можливості, що Роман Насіров може спробувати втекти.

«Враховуючи, що є заходи забезпечення провадження - браслет і таке інше, тому ми повинні зараз зважити всі ризики. Враховуючи обставини справи, матеріальний стан, інформацію від компетентних органів Британії про наявність громадянства і його бажання залишити територію України хоча б на лікування, ми повинні зважити, чи дійсно це буде покидання для лікування, чи це буде потім спроба поїхати до Штатів за українським паспортом, а потім повернутися до Лондона по британському. Тому ці ризики ми повинні зважити», - прокоментував Холодницький.

Окрім того, голова САП додав, що буде судити лише по фактах.

Як повідомлялося раніше, керівник фіскальної служби Роман Насіров просив детективів Національного антикорупційного бюро повернути йому закордонний паспорт. Він надав слідству документи, які підтверджують нагальну потребу виїзду за кордон на лікування. НАБУ відмовило фіскальнику і заблокувало його виїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 6 Червня 2017 10:37
По ідеї, його повинні лишити українського громадянства, як це робили з іншими. Порошенко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus