USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чому розколовся волинський Автомайдан

7 Березня 2014 10:29
Волинський автомайдан розколовся навпіл. Тепер активісти вже не такі дружні та, як виявилося, боряться не за одне і теж.

ПОНЯТТЯ ВОРОГА ЗНИКЛО

Підкорятися владі та виконувати партійні накази категорично відмовилась одна частина учасників, яка назвала себе «Луцьким автомайданом». На їхню думку, крісла одних людей посіли інші, однак корупційні схеми залишилися тими ж. Натомість, решта активістів , які називають себе «Волиньавтомайданом», з метою наживи працюють винятково за вказівками політиків, принаймні про це заявляють перші. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

«НІЧОГО НЕ ЗМІНИЛОСЯ, НІЯКІ СХЕМИ НЕ ЗМІНИЛИСЯ»

Із самого початку заснування «Автомайдану», жоден з його учасників не працював на користь будь-якої політичної сили. Мета у всіх була одна - викорінити режим Януковича. Проте, на думку лідера «Луцького автомайдану» Ігоря Оборонова, з часом в «Автомайдані» почався хаос, особливо в плані організації роботи. Тому багато людей покинули автомайдан.

Ігор Оборонов: «Один вождь і 100 індійців, тобто: вождь вперед і всі за ним. В такому форматі ми могли існувати тиждень, або два. А насправді там такі індійці… Інтелектуальні, грамотні і багато хто розбирається в політиці. А тому в якості індійців вони себе не бачили… На жаль, багато людей не зрозуміли і пішли тільки тому що, мовляв, у вас бардак, ми так працювати не можемо».

З його слів, потужна хвиля Євромайдану призвела до того, що перед кожним постав вибір - продовжувати працювати в тому ж руслі, або ж підтримувати нових політиків.

«Поняття ворога зникло… Те, заради чого ми все розпочинали, десь розсіялося у просторі поміж нами... Нічого не змінилося, ніякі схеми не змінилися, ніякі схеми не зміняться. Потрібно бути дуже наївною людиною, щоб думати, що ті грошові потоки, які були налаштовані регіоналами, якимось чином вмить розтануть у просторі і перестануть рухатися тим самим шляхом... Тому йти за будь-якими партіями я вважаю зрадою по відношенню до тих людей, які 3 місяці стояли на Майдані», - розповів Ігор Оборонов.

«ЗАРАЗ КОЖЕН БУДЕ ПРИДУМУВАТИ СВОЇ АВТОМАЙДАНИ»

Лідер «Правого сектору» Павло Данильчук підтримує думку Ігоря Оборонова. Громадський діяч впевнений: так званий розподіл відбувся винятково з корисливих мотивів.

Павло Данильчук: «Є люди, які відійшли, які більш глибше хочуть працювати з політичними партіями, з новою владою. В них можуть бути свої інтереси. Тому ці люди створюють свою якусь структуру… Такі структури як «Самооборона», «Правий сектор», «Автомайдан» - це в першу чергу позапартійні структури … Вони говорили, що ставлять собі завдання: координацію від громадськості в будь-яких питаннях, щоб не було прив’язок до будь-яких політичних сил, тому я стою на тому, що так має і далі залишатися».

Сам же очільник другої половини автомайдану Сергій Поха, розкол пояснює так: «Я відмовився виходити з ВО «Майдан» і мені поставили ультиматум…Я просто пішов… Ще в нас, я думаю, не один автомайдан буде. Зараз кожен буде придумувати свої автомайдани».

Сергій Поха заявляє, що не підтримує жодної з політичних сил, а тих хто на нього подібне наговорює називає некомпетентними: «Люди зараз починають створювати масово автомайдани, бо бачать, що це дієва сила. Розумієте? Ми нікого не слухаємо, ми виставляємо ультиматуми нашим посадовцям, тобто, ми є незалежні і ми не є політиками. В нас нейтральна сторона і те, що вам говорять - це неправда».

Та попри це Ігор Оборонець про свій Луцький автомайдан каже, що він демократичний та відкритий, більше того, нікому не підвладний, чого не можна сказати про команду Сергія Похи: «Слухати ми слухаємо, але рішення приймаємо свої».

А тим часом на Театральному майдані вже прибирають революційну атрибутику, згортають наметове містечко, Надалі там працюватиме лише інформаційний пункт.

Ідея революційної гідності на Волині, в середовищі громадських об’єднань, як показує час, схоже, шкутильгає. Результативність такого поділу «Волинського автомайдану» можна буде оцінити найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
сокира Показати IP 7 Березня 2014 10:37
класика спочатку ідейний бунтар потім революціонер потім звиклий опришко а потім засуджений за грабіж читайте і вам відкриеться
Злий Показати IP 7 Березня 2014 10:49
Про владу правду говорить лідер Луцького майдану.Януковича скинули,а система не помінялася. На митниці як брали хабарі,так і беруть. Питаю куди вони йдуть,януковича ж вже нема? Всі мовчать і кажуть треба давати... Суки і далі роблять свою чорну справу. Приходиться з ними сваритися і вертатися назад. То за що ж вмирали наші побратими????
Вася до Злий Показати IP 7 Березня 2014 11:57
А чому б тобі офіційно не сплатити за розмитнення товару. Які питання.........?? Чи митники беруть "кассу" ні за що..??? Ризмитнюй офіційно і вперед...........
Граб до Вася Показати IP 7 Березня 2014 12:10
Піди оформся офіційно: або тобі "нарахують" так що мало не покажеться, або під різними приводами будуть відмовляти - купча не така, сертифікату немає і т.д.
Злий до Граб Показати IP 7 Березня 2014 14:06
100% правда.Тим більше в транспортному бізнесі! Але я над цим працюю і готовий платити лишніх 720 євро,а ніж давати подонкам 400$ на лапу.Нехай краще народ дихає чистішим повітрям. Приклад листа який я отримав з польської фірми: Добрый День ................! Да, наша компания занимается установкой катализаторов евро 4. После установки получается наклейка евро 4 и сертификат. Стоимость самой улсуги установки около 3 тыс PLN (около 720€). Стоимость катализатора производстава HUG filters system зависит от типа. Прошу отравить информацию об автобусе(марка, модель, год, мошность), чтобы мы могли подобрать для Вас катализатор. Приглашаю к сотрудничеству. С уважением, Z powazaniem / Best regards / S uvazheniem......
луцьк Показати IP 7 Березня 2014 10:54
Чому так сталось!!? Ф тому бо між ними стала 1-каса, 2-посади 3- їх просто використали як напісюрників і викинули а тепер вони своїми діями хочуть підняти думку про себе в суспільстві. А я скажу праві - ліві ви всі є запроданці.
ЛУЦЬК ДО ЗЛИЙ Показати IP 7 Березня 2014 10:56
а ти просто перестань цигарки возити і.т.д.
Злий до ЛУЦЬК ДО ЗЛИЙ Показати IP 7 Березня 2014 11:23
Хто тобі сказав що я цигарки вожу? Я таким ніколи не займався і не буду! Працюю законно,але козли завжди знайдуть до чого доколупатися.
Natka до Злий Показати IP 7 Березня 2014 17:54
ну скажіть , будь-ласка, шановний, чому я безліч разів перетинаю польський кордон з офіційними та неофіційними культурними поїздками і ніколи ще нікому не платила? Якщо ви вимагаєте законності, то будьте готові самі дотримуватись закону!
САША до ЛУЦЬК ДО ЗЛИЙ Показати IP 9 Березня 2014 00:21
При чому цигарки!! У нас в Устилузі митниця як працювала на Саганюка (мера міста) так и працює. Весь перекид їде на нього....! І ніхто його не збирається знімати. Ніякої люстрації! Щей сам "правий сектор" приїзджав і захищав! І опозиція теж тіпа все добре! Чисті брехуни!
1221 Показати IP 7 Березня 2014 11:14
Всі контраьандисти підтримували януковича набагато сильніше ніж чиновники.Вони давали хабарі митникам які миттєво попадали до потрібних людей влуцьку а чиновники поки витягнуть гроші з бюджету щоб передати на київ.Тобто контрабандисти фінансували тітушок і беркут лівим налом набагато аетивніше а тепер усі в автомайданах хочуть заробити.
луцьк Показати IP 7 Березня 2014 11:15
Я дивлюсь хто в тому правому секторі жахі беруть. Фото 1- Даніла (Павло Данильчук) з Сашою Белим (дурачком рівненським) жах банда, фото 2 - Даніла в ОДА з головою веде розмову про люстрації та зміни і тут на фото такий персонаж Ваня чорний; бачу революція роблять сумнівні персонажі нашої області
Анонім Показати IP 7 Березня 2014 11:17
КИЕВ, 7 марта. /ИТАР-ТАСС/. Руководство радикальной националистической группировки «Правый сектор» потребовало от киевских властей открыть военные арсеналы для их отрядов самообороны, сообщил ИТАР-ТАСС источник в военном ведомстве Украины «Такое требование к украинскому правительству и Минобороны выдвинул лидер “Правого сектора” Дмитрий Ярош. Он заявил, что “консервативные подходы” руководства силовых структур не позволяют навести порядок в стране и исключить антимайдановские протесты в восточных и южных регионах Украины», — сказал собеседник. При этом, по словам источника, Ярош «в ультимативной форме предлагает передать “Правому сектору” часть оружия и военной техники, а также несколько войсковых учебных центров». Центры, пояснил Ярош, необходимы «для качественной подготовки бойцов “Правого сектора”, так как им предстоит участвовать в обеспечении территориальной целостности Украины», отметил источник в украинском военном ведомстве. Как уточнил собеседник, если правительство и руководство ВС Украины не выполнит данных требований, «Ярош не исключает, что “Правый сектор” будет участвовать в судьбе Украины более решительными способами». Между тем, по данным украинских СМИ, 5 марта в Верховную Раду было внесено предложение о придании «Правому сектору» статуса регулярных военизированных подразделений. Причем за отказ поддержать эту инициативу утвержденный Верховной Радой премьер-министр Арсений Яценюк отправил в отставку трех замов министра обороны, в том числе первого. ПИЗ..Ц!! УКРАИНЕ!
112 до Анонім Показати IP 7 Березня 2014 11:27
Так Україні і так п...це зрозуміло було ще на початку МАйдану.Майдауни тільки свої сил не розрахували що схід і КРим піднімуться.А тепер молодці бо опозицію тисне Європа і Амнрика бо гроші дали на переворот,з другого боку-РОсія от вона в цій ситуації молодець ще ми їм вдячні будемо але ні не ми західняки бо ми слабаки-нам якщо не платять то ми і не мітингуємо а тихенько сидимо по норах і возмущаємось із Бєлого, Правого сектора,Яценюка і прихлебал його,а схід і Крим виграють що підуть до РОсії.Душить "нову" владу і ПРавий сектор,бо вони їх найли для цього перевороту,але ситуація пішла по-іншому.На рахунок Автомайдану я згоден з АНонімом-там було повне фінансування а тепер їх послали на х...
Анонім Показати IP 7 Березня 2014 11:19
скоро цю автобанду і політбанду посадять або ж потихеньку ліквідують.Чому розколовся автомайдан?Бо перестали фінансувати їх найперше три партії,бо мій кум в автомайдані-так от їх фінансували Батьківщина,УДАР І Свобода.Такса-повна заправка плюс від50 до 100 гривень за годину "роботи".І ви ще вірите в революцію?Незабаром уся правда про державний переворот в УКраїні випливе.
вік Показати IP 7 Березня 2014 12:02
Поняття ворога зникло?!!!Та ні-не зникло ворог росте і розвивається.І ворог для вас "революціонери"-це обдурений ,голий і босий народ,який хочуть пустити по світу.
ок до вік Показати IP 7 Березня 2014 12:05
погоджуюсь.Бо виступлять ті кого не проплачували за мітинги і всякі "протести".Нормальні люди готуються провести люстрацію-кастрацю "новим" керівникам.Ще час не настав.Тішить одне що ми знаємо прізвища і маємо фото усіх "активних" учасників акцій.
Треба задуматись Показати IP 7 Березня 2014 12:03
Чуркин: ООН может помочь в расследовании стрельбы снайперов в Киеве Россия надеется, что находящийся в Киеве помощник генерального секретаря Иван Шимонович сможет посодействовать началу расследования убийств людей снайперами во время протестов в украинской столице, заявил журналистам постпред России при ООН Виталий Чуркин. В четверг он принял участие в закрытых консультациях СБ ООН по Украине, в ходе которых был заслушан по телефону доклад из Киева первого заместителя генсека всемирной организации Яна Элиассона. В пятницу он отбывает из Киева и там останется только один эмиссар ООН — хорват Шимонович. "Я надеюсь, Шимонович, а также Элиассон смогут содействовать этому расследованию. Новые власти (Украины) каким-то образом пытаются избежать такого расследования. Ясно, что это снайперы оппозиции, которые убивали полицейских и протестующих" - заявил Чуркин. В среду в интернете появилась запись разговора между министром иностранных дел Эстонии Урмасом Паэтом и верховным представителем ЕС Кэтрин Эштон от 26 февраля после визита главы эстонского МИД на Украину. В ходе беседы Паэт ссылается на данные медика Ольги Богомолец, оказывавшей медпомощь пострадавшим на Майдане, о снайперах, стрелявших в людей в Киеве. Как сказал Паэт, "стремительно растет понимание того, что за этими снайперами стоял не Янукович, а за ними стоял кто-то из новой коалиции". Виталий Чуркин: "Мы приветствуем тот факт, что Шимонович находится на Украине и сможет встретиться с людьми, и они помогут ему понять ситуацию с правами человека в стране". источник: РИА Новости теги: украина, киев, оон, виталий чуркин материал размещен 7 марта 2014 в 03:47, просмотров: 3633
112 до Треба задуматись Показати IP 7 Березня 2014 12:19
СУПЕР.Скоро вся правда вилізе.Да недалекоглядна в нас опозиція.Думала що все закінчилось а тут п... тільки все починається
До задуматись та 112 до 112 Показати IP 7 Березня 2014 22:43
А ви побільше російські ЗМІ слухайте, дивіться та читайте, то незабаром самі ж повірите, що ви відрізуєте голови москалям, розчленовуєте їх, а потім з'їдаєте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus