USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи скорочуватимуть штат в облраді? І чому працівникам «підвищили» зарплату на 25%?

11 Квітня 2016 19:00
Обласна рада лишається для волинян останньою інстанцією, куди вони можуть звернутися зі своїми проблемами, громаді потрібна не політика, а якість та результати роботи ради.

Про це йшлося під час ефіру на телеканалі «Нова Волинь», присвяченому першим 100 дням роботи оновленої Волиньради. Йшлося, до слова, і про те, чи є у намірах голови цього органу плани проводити популярні нині скорочення штату.

Так, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця зауважив, що не ставить перед собою завдання скорочення штату обради чи то реструктуризації апарату. Він зазначив, що скорочення було б доцільним, якби існувала так звана «лавка запасних посад», куди міг би піти звільнений працівник. Утім, очевидно, що йдеться не про теперішні складні часи.

«Я не звик звільняти людей. Потрібно берегти кожну людину, намагатись втримати її і платити заробітну плату. Безумовно, за її справи», - наголосив Ігор Палиця.

Стосовно ж якості роботи органу, то на його думку, перш за все, має значення якісний склад облради, ефективна робота в комісіях, підхід до рішень, які приймає рада. Власне, саме це має значення, а не піар своєї політичної сили та декларування речей, які на 90% депутату здійснити нереально.

Голова обласної ради також додав, що обласна рада лишається останньою апеляцією, куди громадяни можуть звернутися зі своїми проханнями чи пропозиціями. «Якщо ми їх підведемо, людям вже не буде до кого апелювати і звідки чекати допомоги», - зазначив Ігор Палиця.

Він відзначив, що більшість депутатів оновленої Волиньради розуміють його заклик про те, що політика повинна піти з ради, поступившись якісній результативній роботі над вирішенням питань громади.

Відповідаючи на запитання щодо підвищення на 25% зарплати працівників апарату облради, голова обласної ради пояснив, що у цьому випадку держава «пожартувала» з чиновниками, які фактично не відчують підвищення зарплати, і навіть навпаки. Так, розпорядження про збільшення зарплати на 25% було підписане відповідно до постанови Кабміну. Однак раніше працівникам нараховувалася індексація, і у разі її збереження зарплата була б на 700 гривень вищою, ніж після її такого «підвищення».

Зі слів Ігоря Палиці, концентрація уваги суспільства, а у цьому випадку журналіста, на зарплаті посадовців облради, яких налічується лише 42 особи, виглядає дивною, адже значно актуальнішим є питання рівня пенсій, зарплат вчителів та лікарів тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
коля Показати IP 11 Квітня 2016 19:24
а води гарячої немає а про з\плати думають що ви там робите толкового якщо немає води у людей які сплатили. Ви компенсуєте людям ????
Ковель до коля Показати IP 11 Квітня 2016 20:54
А чому облрада має думати за твого мера?
Користувач до коля Показати IP 11 Квітня 2016 20:58
гаряча вода, опалення і т д це питання мера Романюка. Це не функції облради.
До Колі до коля Показати IP 11 Квітня 2016 21:27
Шановний. До чого облрада??? Гаряча вода у ЛУЦЬКУ МІСТІ...є така штука як мер і результати його роботи...луцьктепло комунальний заклад ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ...місто і область...перед тим як щось писати хочаб подумайте я вже не прошу щось почитати. Крім того, причому зарплата держслужбовця 1472 грн. До гарячої води???? Тоді давайте напишемо лист Кім Чен Ину...бо це 100 він винен я в кіно бачив
Anonymous Показати IP 11 Квітня 2016 19:50
А ти зарплату держслужбовця БАЧИВ? Чи думаєш, що вони в євро і тисячами мають? на 2 тис "брудними" попрацювати охота, а?
mouse до Anonymous Показати IP 11 Квітня 2016 21:22
Ой - а працюють там у тій раді...:) Да за ту роботу і 2 тис. забагато!!!
Бандура Показати IP 11 Квітня 2016 21:33
"ВОНИ роблять вигляд, що платять - МИ робимо вигляд, що працюєм..." Може, пора було б преглянути цей бородатий вислів, звичайно, у двох його частинах...
вірно сказано до Бандура Показати IP 12 Квітня 2016 07:26
Вас там взагалі розігнати треба, покажіть що зроблено для людей? Крім сидіння весь робочий час в соцмережах робота ніяка не робиться. Давайте запитаємо у провайдера інтернету облради на що витрачається трафік і оприлюднимо результати в пресі, може такий варіант заставить цих нероб працювати.
axabnrg Показати IP 26 Квітня 2016 17:22
19 квітня у Києві відбулась Міжнародна конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики»: http://agropolit.com/spetsproekty/85-metod-groysmana-abo-detsentralizatsiya-po-ukrayinski

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus