USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Газова схема Онищенка: заарештували екс-заступника голови «Укргазвидобування»

27 Січня 2017 08:13
Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління «Укргазвидобування» Олександру Сомову у вигляді арешту на 2 місяці з правом застави у розмірі 50 млн грн.

Про це інформує «112 Україна».

Також Солом'янський районний суд на 2 місяці заарештував заступника голови правління «Укргазвидобування» Вадима Шленчака. У його справі передбачено заставу 5 млн грн.

Таким рішенням суддя повністю задовольнив вимоги представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які саме про такий запобіжний захід і просили.

Шаленчак і Сомов проходять як підозрювані у так званій справі Олександора Онищенка. Їх звинувачують у розкраданні майна підприємства «Укргазвидобування» та продажу газу за заниженими цінами. За версією слідства, затримані, маючи в арсеналі ряд прямих повноважень, умисно не вживали заходів щодо припинення договорів СД, вступивши в злочинну змову з представниками злочинної організації, у створенні і керівництві якої підозрюється Онищенко.

Нагадаємо, в Україні на Онищенка заведено кримінальну справу за корупційними схемами з газом Укргазвидобування. Влітку Верховна Рада задовольнила подання на притягнення депутата до кримінальної відповідальності, а він, скориставшись депутатською недоторканністю, виїхав з України спочатку в РФ, а потім до Великобританії. Зараз він продовжує переховуватися за кордоном.

Не так давно Онищенко заявив про компромат на президента Петра Порошенка, зазначивши, що передав всі матеріали на президента до США. Онищенко звинувачує Порошенка в корупції, тіньових схемах, відкатах, «приватизації» Верховної Ради, заявляючи, що цілий рік таємно записував свої бесіди з Порошенком на годинник з диктофоном.

Згодом нардеп-утікач заявив, що передав ці записи спецслужбам США. Однак адміністрація президента заяви щодо «компромату» на главу держави називає такими, що не відповідають дійсності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
такі да Показати IP 27 Січня 2017 15:34
5 лимонов грив? а меньше нельзя7 надо позвонить маме.может она получила пенсию....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus