USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко - і БПП, і Батьківщини

13 Грудня 2016 16:34
Одразу дві політичні сили – Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Батьківщина» привітали свого кандидата з перемогою на виборах на посаду голови Прилісненської об’єднаної громади Ігоря Терещенка. Нагадаємо, що голову та депутатів ОТГ тут обирали 11 грудня.

Прилісненська об’єднана громада стала першою у Маневицькому районі на Волині, де відбулися місцеві вибори. Окрім Прилісного, своїх представників до ради обирали села Галузія, Городок, Карасин, Замостя, Лишнівка та Серхів.

Вже у понеділок у місцевих ЗМІ та на офіційному сайті БПП з’явилася інформація про те, що заступника голови Маневицької районної ради Ігоря Терещенка (який, до слова, у виборчому бюлетені значився як самовисуванець), а також ще одного самовисуванця на посаду голови Поворської ОТГ Сергія Семенюка підтримував Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Про це відверто заявив голова Волинської терорганізації партії БПП «Солідарність» Роман Романюк, вітаючи переможців.
Водночас, згідно з інформацією під заголовком «Сім депутатів і голова: У Прилісненській громаді на Волині перемогла «Батьківщина», розміщеною на сайті «Волинь24», головою оновленої ради місцеві обрали самовисуванця, члена Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Ігоря Терещенка.

Перемогу однопартійця одразу ж поспішила прокоментувати депутат обласної ради Людмила Кирда: «Ми надзвичайно задоволені результатом. Це були непрості перегони, дуже брудна кампанія, тому вдвічі приємно, що люди зробили саме такий вибір. Для себе ми зробили висновок: не все продається, людям небайдуже, хто буде представляти їхні інтереси».

Водночас, як повідомляла прес-служба Волинського УКРОПу (кандидат від цієї партії Євген П’ятигорик отримав другий результат на виборах голови Прилісненської ОТГ), у день виборів спостерігачі зафіксували порушення в селі Лишнівка (Прилісненська ОТГ), зокрема, у день тиші голова Маневицької райради Анатолій Мельник їздив по хатах і агітував селян голосувати за свого заступника Ігоря Терещенка.

Окрім того, у день виборів, о пів на 9 ранку поблизу місцевого бару брат ЛюдмилиКирди Володимир Савчук (директор школи в селі Бережниця) пригощав місцевих любителів оковитої, аби ті голосували за того ж Терещенка.

Згідно із результатами виборів у Поворській ОТГ, сільським головою обрали кандидатаСергія Семенюка, який отримав загалом 1 321 голос виборців (50,8%). І попри те, що переможець йшов на вибори як самовисуванець, його кандидатуру, як і Ігоря Терещенка, активно підтримували члени БПП.

Вочевидь, така «дружба» політичних опонентів свідчить про маніпулювання свідомістю виборців і ВО «Батьківщина», і БПП «Солідарність».

На офіційному сайті ВО «Батьківщина» її лідерка Юлія Тимошенко, коментуючи результати виборів ОТГ, заявила про те, що їхня політична сила «отримала перше місце серед партій, попри шалений тиск на кандидатів від партії, підкуп з боку аграрних кланів, використання адмінресурсу та бюджетних коштів з боку кандидатів від влади».

Нагадаємо, що ВО «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко перебувають в опозиції до провладної партії президента, про що неодноразово заявлялося. Зокрема, на одній із останніх прес-конференцій, як повідомляє «Українська правда», Тимошенко заявила, що Порошенко – єдина людина в країні, хто заробив на падінні курсу гривні «майже 50 мільйонів гривень».

Також Тимошенко зауважила, що президент Петро Порошенко підтримує російську агресію на сході, сплачуючи податки в бюджет РФ.

«Так само про співпрацю з Російською Федерацією питання треба ставити Порошенкові, який має в Росії бізнес-імперію. Не окрему Липецьку фабрику, а бізнес-імперію і ця бізнес-імперія платить в державний бюджет Росії сотні мільйонів рублів, фінансує агресію проти України і фінансує по суті вбивство наших військових на сході. Ось за що треба відповідати. Головний «шатун» сидить на Банковій в кабінеті президента України», – пише «Українська правда».

Водночас, підтримка Ігоря Терешенка на виборах у Прилісненській ОТГ, при такій начебто відвертій боротьбі Тимошенко-Порошенко, свідчить про зовсім протилежні речі і вказує на те, що людей відверто вводять в оману.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ляшко Показати IP 13 Грудня 2016 16:47
Юлька - путінська зозуля і проект Путіна, а потрох думає не про загиблих, а ринки збуту шоколаду. Ганьба пройдохам!
234 Показати IP 14 Грудня 2016 06:47
по селах партійність значення не має просто ви тут партії піарите
знаю Показати IP 14 Грудня 2016 13:35
за твердохліб платили по 200 гривень!!!!
вірю і можемо Показати IP 14 Грудня 2016 17:26
за Терещенка по 500 платили на будинок. усе купляли оптом Линдюк і Мельник!
Ірина до вірю і можемо Показати IP 14 Грудня 2016 23:15
Не брешіть - за Терещенка ніхто не платив... Він не простий товариш, але вчиться працювати. А всім партіям треба не за місяць до виборів "працювати", а вже готуватись до нових. Всі "агітатори" - вперед до людей , доносьте ідеї партії, організовуйте вже благодійні проекти, акції, а не принижуєте людей роздаючи гроші. Якраз тут "допомога партійна" і зіграла роль негативну ... Вчимося демократії - непроста справа, як там Руссо говорив :" Свобода - смачна страва , але важко перетравлюється".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus