USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк підписав партнерство з Волновахою, порушивши статут

25 Березня 2015 11:52
Міського голову просять відповісти на питання щодо мети його візиту до міста Волноваха Донецької області. Окрім того, сумніву піддають і законність підписаного меморандуму з цим східним містом.

Про це стало відомо під час 72 чергової сесії міської ради сьогодні, 25 березня.

Нагадаємо, Луцьк підписав Меморандум по співпрацю з містом Волноваха Донецької області. До слова, майже рік тому біля цього населеного пункту волинських бійців розстріляли бойовики.

Цьогоріч до Луцька приїхала делегація з міста Волновахи, а луцьких депутатів запросили на Донеччину. Власне, нещодавно Луцький міський голова в супроводі деяких депутатів також побував у східному місті.

Депутат міської ради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що підписання документа про співпрацю відбулося з порушеннями чинних нормативних документів.

«Повідомляю вам, що згідно з статутом територіальної громади міста Луцька укладення побратимських відносин дозволяється виключно з містами-обласними центрами України. Місто Волноваха таким містом не є. Таким чином, підписаний меморандум суперечить вимогам закону.

Я розумію, що питання підтримки територіальних громад має важливе національно-патріотичне значення. Однак той спосіб, в який луцьким міським головою проводяться добрі справи, підривають довіру до щирості намірів і закладають підозри про використання збройного конфлікту у власній передвиборній піар-кампанії», - пояснив він.

Відтак він поставив запитання міському голові: чи планує Микола Романюк включати в передвиборчу програму досягнення укладення угоди з містом Волноваха? Чому про візит до міста повідомили пост-фактум? Чому делегація з Луцька складалася за принципами таємничості і вибраності, бо до Волновахи поїхали депутати з «промерського пулу». Чи правда, що візит профінансували окремі бізнесмени з Луцька, наближені до міськради?

Своєю чергою, Микола Романюк пообіцяв надати письмову відповідь депутату. Метою візиту до Волновахи, виправдовувався він, було побувати на передовій і допомогти солдатам. Тож, не афішували цю поїздку з намірів безпеки.

Також Андрій Осіпов запропонував Луцькому міському голові ініціювати роботу з підписання договорів про партнерство та співпрацю з Одесою та Дніпропетровськом і звернутися до цих обласних рад з такою ініціативою.

«Ці міста протягом багатьох місяців відстоюють єдність нашої державу та безпеку територіальної громади. Їх досвід є корисним для Волині. Так само ії потрібна допомога від Луцька», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ілля Показати IP 25 Березня 2015 12:06
Осіпов такий борзий. Ну зовсім це не порядно але це політично Осіпов розумний і хоче теж бути в політиці ближче до кормушки як і усі
Лучанка Показати IP 25 Березня 2015 12:09
Підняття такого питання Осіповим якраз схоже на використання доброго наміру в своїх передвиборчих амбіціях. Що, Палиця і Ко вирішили Осіпова мером зробити? Так воно ж задрот ще той, який тільки критикує замість щось робити, нафіга нам такий мер?
Лучанин Показати IP 25 Березня 2015 14:05
Хай Романюк візьме Осіпова на вакантну посаду першого заступника - після цього його вже нікуди не візьмуть.
234 Показати IP 25 Березня 2015 15:02
Вже давно відомо, що Оська живе на гроші ЛНР і буде робити все, аби просто баламутити воду.
Олександр Показати IP 25 Березня 2015 15:25
Єднати Схід і Захід України – питання не просто важливе. Сьогодні - це життєво необхідно. Такий процес слід було інтенсивно розпочинати ще з перших днів Незалежності. Якби навіть років 5 тому Луцьк розпочав «зшивання України» шляхом налагодження партнерських стосунків із тим же Луганськом, то сьогодні, певно, ми нічого б не чули ні про ЛНР, ні про ДНР. Та і Крим був би наш, а не «няш». Тому краще пізно, ніж ніколи. А щодо Волновахи, то Волинь із цим містечком – хочемо ми того, чи не хочемо - тепер навіки пов’язують кровні узи. І якщо «стольний град» Волині протягнув йому руку дружби, допомоги і партнерства, то це не просто символ, а реальний крок до примирення та єднання країни. Адже сьогодні лише «примирення над могилами» зможе реально поєднати усіх українців у сильну націю. А те що по Божому Закону правильний крок Романюка дещо не відповідає вимогам певних нормативних документів, то правильною дією юриста Осіпова було б «здмухнути пилюку» із застарілих актів і замість голого критиканства підготувати та внести пропозицію про відповідні зміни до Статуту міста, які б відповідали вимогам часу і сьогоднішнім реаліям.
Микита Показати IP 25 Березня 2015 18:28
Виходячи з усього, осіпов веде себе гірше за сепаратиста. Ще йому воздасться по заслугах. Паршивий жидок ще хоче розсварити українські міста. Чи не тонка кишка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus