USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Манафорт 10 років працював на Росію, і не лише в Україні, – ЗМІ

31 Серпня 2017 16:36
Політико-консалтингова фірма Пола Манафорта понад 10 років активно працювала на користь політичних інтересів Росії не лише в Україні, а й у Грузії, Чорногорії та інших країнах, які Кремль включає у свою сферу впливу.

Про це пише УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що діяльність фірми колишнього керівника передвиборчої кампанії Дональда Трампа була масштабнішою, ніж здавалося доти. І тривала значно довше, ніж було відомо раніше – починаючи з 2004 року – аж до 2015 року. Рік потому, як відомо, Пол Манафорт очолив штаб нинішнього президента США Дональда Трампа.

Як йдеться у матеріалі, головною фігурою взаємодії з боку РФ був російський олігарх Олег Дерипаска, чия активність неодноразово збігалася з зовнішньополітичними цілями російського президента Володимира Путіна.

За інформацією видання, співпраця Манафорта з російським олігархом стосується не тільки України, але також Грузії і Чорногорії.

Раніше в американському Конгресі, що розслідує спроби Росії вплинути на президентські вибори в США, відмовилися надати Олегу Дерипасці імунітет в обмін на його свідчення. Сам Дерипаска заперечує наявність цих зв'язків. Раніше він подав до суду на Associated Press, звинувативши видання у наклепі після того, як AP виступило з подібним твердженням.

Нагадаємо, Пол Манафорт очолював штаб Трампа до серпня 2016 року. Він написав заяву про відставку після того, як ЗМІ дізналися, що політтехнолог отримав 12,7 млн дол. від Партії регіонів з 2007 по 2012 рр. Проте Манафорт заперечив отримання 12,7 млн доларів із "чорної бухгалтерії" ПР. Пізніше були виявлено, що Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна. Американець допомагав російському мільярдерові купити українську телекомунікаційну компанію. У травні 2017 ЗМІ писали, що у 2014 році Пол Манафорт консультував "Опозиційний блок" під час парламентської виборчої кампанії, за що отримав 1 млн доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus