USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для Саакашвілі і Москаля немає місця в новому політичному розкладі, - експерт

8 Травня 2016 16:59
Є кілька губернаторів, в тому числі Геннадій Москаль і Михайло Саакашвілі, які можуть бути звільнені протягом найближчого місяця. Про це в ефірі радіостанції 106 FM заявив директор українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, - інформує видання «Час пік»

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль поки не йде в відставку. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він також повідомив, що запросив губернатора та керівника закарпатської митниці до Києва наступного тижня.

Ситуацію, яка склалася, в ефірі радіостанції Голос Столиці прокоментував політолог, директор українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

На думку експерта Геннадію Москалю не було сенсу звертатися до Гройсмана з листом про відставку, адже звільнити губернатора може і президент.

«Якби Москаль дійсно хотів піти у відставку, він би написав просто заяву про відставку, а не лист прем'єр-міністру. Мені здається, за цим стоїть більше гра в конкуренцію, в суперництво за контроль над митницею в Закарпатському регіоні. Можливо, що після формування нового уряду в регіон приходять якісь нові групи впливу, яким Москаль намагається протистояти, і сьогоднішній лист - це просто така форма громадської боротьби», - розповідає Бортник.

Окрім того, на думку експерта, Москаль, Саакашвілі та ще декілька губернаторів можуть бути звільнені протягом найближчого місяця. «Це ті люди, яким вже немає місця в новому політичному балансі, який сформований після формування нового уряду Гройсмана. Є величезні претензії до них, в тому числі щодо результатів, які вони продемонстрували в своїй роботі, і тому можливо це така певна гра на випередження».

ЧИТАТИ ЩЕ: ГРОЙСМАН ПОВЕРНУВ ПАРЛАМЕНТ В ЕПОХУ ЯНУКОВИЧА, - ДЕПУТАТ

Зі слів політолога, лист дозволить Москалю потім сказати: мене звільнили, мене змусили піти у відставку, тому що я боровся з корупцією на закарпатській митниці. Це дозволить йому уникнути якоїсь політичної та громадської відповідальності за ті результати, які показує область сьогодні за своїми соціально-економічними показниками серед інших областей України.

«Митниця, це така дійна корова всіх корупціонерів України за всю історію країни. Митниця, за експертними оцінками, формує за своїми тіньовим доходам ще один держбюджет. Сьогодні, після зміни уряду, новий прем'єр теж говорить про те, що митниця буде під самим пильним контролем, саме там будуть шукати гроші для ремонту доріг і всього іншого. Тобто, можемо констатувати протистояння. Пустити туди чужих, це означає, що хтось із українських корумпованих чиновників, якісь українські фінансово-промислові групи, олігархи втратять доходи. Тому чужих ми там не побачимо», - пояснює Руслан Бортник причину, чому до боротьби з контрабандою не залучається європейська сторона.

Експерт зауважує, що Гройсман запросив Геннадія Москаля до Києва, аби спробувати примирити сторони протистояння, примирити протиборчі групи. Він спробує знайти між ними компроміс, щоб не провокувати розширення і розвиток цього політичного скандалу, який загрожує втратами рейтингу для Гройсмана і для команди президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 8 Травня 2016 17:51
Ну що ж може писати сайт палиці (
тверезий Показати IP 8 Травня 2016 18:00
Зате завтра буде коли цю срань при владі корумповану злиють в каналізацію. Таможня це перевірка влади на вшивість яку за 25 років ніхто так і не пройшов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus