USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нардеп Шухевич намагався закликати до імпічменту Порошенка

18 Листопада 2016 12:29
Нардеп Юрій Шухевич намагався виступити з трибуни з оголошенням імпічменту Петрові Порошенку. Йшлося про усунення президента з посади та призначення слідчої комісії для розслідування його роботи, - пише Газета.ua.

Голова фракції ­Радикальної партії Олег Ляшко з однопартійцями забрали колегу від парламентської трибуни 15 листопада. Він вийшов із текстом постанови про відставку президента Петра Порошенка.

"Відносно нашого колеги, політв'язня Юрія Шухевича вчинили спробу цинічної провокації. Після цього ми отримали повідомлення з надійних джерел, що його життю загрожує небезпека", — заявив Олег Ляшко.

До слова, час для виступу народний депутат отримав від фракції "Батьківщина".

"Шухевич звернувся до мене з проханням дати йому виступити. Тому що його фракція не підписала заяву для виступу", — говорить у кулуарах лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. — Пан Шухевич як дуже поважна людина отримав слово. Я віддала свої три хвилини.

Юрій Шухевич — син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

"Для чого відбулася провокація із Шухевичем? Аби дати привід вулиці вимагати відставки президента", — каже політолог Володимир Фесенко.

"Тимошенко зараз націлена не тільки на дострокові парламентські вибори, а й дочасні президентські. Сподівалася, що на вулиці буде достатня підтримка. Хотіла зробити гаслом вимогу відставки президента, — продовжує Фесенко. — Виявилося, що на Шухевича легко впливати".

Для імпічменту немає реальних перспектив. Для цього потрібні серйозні кримінальні звинувачення. Можна згадати про офшори (у квітні 2016 року стало відомо, що президент Порошенко створив три офшорні компанії для зміни активів компанії "Рошен" — на Британських Віргінських Островах, Кіпрі та в Нідерландах. — ГПУ). Але навіть журналісти, які проводили розслідування, кажуть: максимально це тягне на адміністративне правопорушення. І то — щодо юристів Петра Олексійовича, а не його самого.

Для проведення через парламент відставки президента потрібно 300 голосів. А в опозиції зараз немає навіть простої більшості — 226.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus