USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Третій не зайвий: інтрига довкола виборів президента США зберігається

23 Листопада 2016 23:51
За підсумками президентських виборів в США можливий варіант, коли президентом країни буде не республіканець Дональд Трамп і не представник демократів Хілларі Клінтон, а Майкл Пенс, якого Трамп вирішив висунути на пост віце-президента.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ізраїльський політолог Авраам Шмулевич.

Експерт нагадав, що американське законодавство в теорії дозволяє виборщикам проголосувати не за того кандидата, за якого вони обіцяли голосувати на виборах американського президента.

"У теорії виборщик повинен голосувати так, як проголосував його штат. Але на практиці він може проголосувати на свій розсуд, за ту людину, за яку він сам вважає необхідним, порушити своє слово і записати не того, кого обіцяв, або утриматися від голосування" , - пояснив Шмулевич.

Політолог зазначив, що, якщо виборщики проголосують за Клінтон, то вона стане президентом.

"Правда, там є тонкість. Справа в тому, що є два списки голосування - за президента і віце-президента. У Трампа віце-президент - республіканець Майкл Пенс. Можливо, що Клінтон оберуть президентом, а Пенса - віце-президентом", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТРАМП МОЖЕ ЗРОБИТИ РЕВОЛЮЦІЮ В СВІТОВІЙ БАНКІВСЬКІЙ ІНДУСТРІЇ - BLOOMBERG

Він додав, що другий нюанс полягає в тому, що "до виконання своїх обов'язків новообраний президент приступає не тоді, коли він отримує голоси, а тоді, коли його стверджують дві палати Конгресу".

"Історично це голосування носить формальний характер. Але якщо виборщики виберуть Клінтон, то, швидше за все, Конгрес, де домінують республіканці, її не затвердить. У такому випадку, виникне цікава юридична ситуація, яка переадресовує ситуацію в Верховний суд США ", - заявив Шмулевич.

При цьому Верховний суд США сформований демократами.

"Важко сказати, як вони вирішать, але вірогідний варіант, коли автоматично президентом стане Пенс, оскільки за Конституцією США в разі, якщо припиняються повноваження президента, його місце займає віце-президент", - зазначив політолог.

Крім того, він додав, що "Трамп - не системний кандидат, у нього були тертя з республіканцями".

"Кажуть, що виборці Трампа - збройні білі чоловіки. Але якщо республіканці протягнуть свого президента, а низові організації будуть проти таких виступів, то невдоволення можна буде каналізувати. Теоретично такий варіант малоймовірний , але недавно говорили, що і перемога Трампа малоймовірна ", - підсумував експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Адекватний Показати IP 24 Листопада 2016 00:20
Без шмулечів і вальцманів жилося б в світі краще
Андрій Показати IP 24 Листопада 2016 08:00
Що курив редактор????
Володя Показати IP 24 Листопада 2016 08:46
Та яка хр.н різниця, краще не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus