USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нове розпорядження на Волинській митниці

12 Квітня 2016 20:02
Вже понад два тижні Волинську митницю лихоманить. Від початку акції у селі Римачі Любомльського району на митному посту «Волинь центральний» підтримати мітингувальників щодня приїжджало все більше підприємців та громадських активістів. До півтисячі їх зібралися перед адмінприміщенням установи у четвер, 7 квітня, коли тривало позачергове засідання сесії Волинської обласної ради.

Тоді колектив Волинської митниці приїхав на засідання заручитися підтримкою депутатів облради щодо непризначення на посаду керівника митниці так званих начальників-«гастролерів». Їхня головна вимога, як і тих, хто цілодобово пікетує адмінбудівлю митниці – на конкурсній основі обрати керівником волинянина, людину, яка забезпечить ефективну роботу митниці та знайде компроміс з колективом.

З цього приводу висловився і голова облради Ігор Палиця під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь». Він наголосив, що це неприпустимо, аби керівником Волинської митниці була людина, яка займалася контрабандою, працюючи на іншій митниці. «Це - волинська земля й можна знайти волинянина для того, аби той керував митницею. Це має бути незаангажована людина, не хабарник, не крадій. Коли Київ міняє вже четвертого керівника, ставить на посаду виконувача обов’язків того, хто займався тими ж хабарами та контрабандою на Чернігівській митниці, це - неприпустимо», - наголосив Ігор Палиця.

Шавлаку продовжили тимчасове керівництво

12 квітня мав би закінчитися термін перебування Олександра Шавлака на посаді виконувача обов’язків керівника Волинської митниці. Про це він підтвердив в інтерв’ю місцевим журналістам. Однак, з власних джерел Волинським Новинам стало відомо, що у неділю, 10 квітня, коли прем’єр міністр Арсеній Яценюк в ефірі центральних каналів України заявив, що написав заяву на відставку з посади, того ж дня головний фіскал країни Роман Насіров підписав наказ на продовження перебування на посаді виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака ще на місяць - до 13 травня 2016 року.
Чернігівські кадри на Волинській митниці

А ти часом Шавлак вже встиг «обростися» своїми людьми на Волині. Він працевлаштував чотирьох поплічників і обрав для них посади далеко не «рядових» митників. Так, крісло заступника, двох головних інспекторів та інспектора митної служби вже обіймають найманці з Чернігівщини. І це в той час, коли волинських митників звільняють під надуманими приводами, шляхом виведення людей зі штату, або ж делегування працівників нібито на навчання з подальшою перекваліфікацією. Водночас сам конфлікт на митниці Шавлак назвав саботажем.

До слова, посада керівника Волинської митниці дотепер лишається вакантною, але конкурсу на її заміщення, як і кілька років поспіль, ніхто не оголошує. Водночас, є ті, хто схильні вважати, що мітинг протестувальників – таки створений штучно.

Безстрокова акція не припиняється

Відколи розпочали мирну акцію у Римачах, активісти завезли туди біотуалети, контейнери для сміття, намети, дрова, продукти харчування. А щоб вимоги протестувальників не залишилися непочутими, додали «голосу народу», б’ючи палками об порожні бочки з-під пального.

Внутрішній устав, зі слів активістів, забороняє присутнім чинити будь-який безлад, розбій, насилля, або ж знищувати благоустрій. Крім того, важливо, не чинити жодних протизаконних дій і не перешкоджати у роботі митниці.

А провокації були - розповіли активісти кореспонденту ІА Волинські Новини. Також вони підтвердили, що, наприклад, журналісти інтернет-видання «Громадське.Волинь» частково зафіксували на відео момент, як керівник Громадського формування «БУГ» Олександр Харківський підбурював протестувальників зайти у приміщення. Зі слів самих активістів, Харківський, на прохання нібито колег з Чернігівщини, приїхав підтримати Шавлака на посаді. Водночас, сам він пропонував зайти у кабінет до виконувача обов’язків керівника митниці і винести його звідти, мовляв, так колектив зможе зустрітися з Шавлаком і обговорити про наболіле. Проте активісти чітко і однозначно заявили, що на жодні провокації не піддаватимуться - це протизаконно: лише мирна акція і лише європейський підхід до вирішення конфліктної ситуації.

Підтримати пікетувальників, вочевидь, приїжджали і бійці полку «Азов». Розібратися начебто у ситуації обіцяв і голова облдержадміністрації. Проте досі волинських митників, місцевих підприємців підтримали лише ті ж громадські активісти, які продовжують безстрокову акцію у Римачах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Квітня 2016 20:09
начальником митниці поставити німця з нагайкою
ХхL Показати IP 12 Квітня 2016 20:21
Кожному активісту у Римачах , микитюк проплочує по 300-400 грн в день.
справедливий до ХхL Показати IP 13 Квітня 2016 19:24
Так проплачує це не що інше як саботаж митників та проплачена акція Микитюка, З вікна авто було видно як бабло роздає один товари від красулі! Горе, горе "патріоти". Цікаво дуже настає.
Красуля Показати IP 12 Квітня 2016 20:53
Провокація провокація
Безчесним брехунам Показати IP 12 Квітня 2016 21:00
Відстаньте ви від нього, того Микитюка, він успішніший і чесніший за всіх вас взятих!Досить виправдовувати брехнею свої невдачі!
до правильного до Безчесним брехунам Показати IP 13 Квітня 2016 19:26
Ти і твій Микитюк злодюга, в нього кошти пенсіонерів, вчителів, лікарів, стипендія студентів, і ти халуй злодюги.
Майбутньому прем'єр- Показати IP 12 Квітня 2016 21:01
Те, що в тебе, Андрюша, комплекс на рахунок Микитюка, то всі вже знають!Не демонструй свою шизофренію черговий раз.А тобі, пане Шавлак, можна побажати тільки стерегтись Твого головного порадника Андрюшу і його кінологічну команду, з'їдять тебе вони!
Всезнайко Показати IP 12 Квітня 2016 21:04
Яка ґарна, замовлена волинськими контрабандистами стаття.
так -так Показати IP 12 Квітня 2016 21:11
Скільки зараз там пре контрабанди , поки водять хороводи.
До проплочує Показати IP 12 Квітня 2016 21:25
Красуля і Микита не в дружбі
НОНА Показати IP 12 Квітня 2016 22:02
Дивні речі відбуваються в державній установі. Працівники самі визначають хто повинен бути керівником, такого навідь в колгоспі не було. Та й дивує обізнаність волинян, які достеменно знають про контробандне минуле нового начальника, а нові працівники, що прибули з чернігівщини - це поплічники нового начальника. Груба, брудна заказуха аборгенів ягодинської митниці яких намагаються усунути від корита при якому вони повинні бути вічно. На злодієві шапка горить. Конкретно знаю від людини, що стояла в протестній акції, за перший день пікетування заплатили по 400 грн., за другий 200 грн., більше не стояв. Ось і вся правда брат. На жаль в нашій державі на самому найвищому рівні культивується "бєспрєдєл" і цей "бєспрєдєл" проявляється скрізь. Тому найближчим часом не доводиться очікувати чогось хорошого. Докотилась Україна до самого краю!!!
Юрій Показати IP 12 Квітня 2016 22:44
Керівником митниці- іноземця, працівників митниці- також іноземців хоч на рік- другий, щоб всім стало ясно, як працювала ця " чесна" контора , а в цих " чесних" запитати, як вони непосильною працею понаживали своє " маленьке" майно
Анонім до Юрій Показати IP 13 Квітня 2016 00:08
А то шо,у iноземцiв кришу рве вiд наших девок,чи по гейропйсюкi.вони в себе закони блюдуть,а колонiях можно все,
опа-па Показати IP 13 Квітня 2016 00:07
А "Перешпа", він же Юра Терещук,, рве когті, бо треба вльот відробити 1,5 тонний. Піда___са треба на суд народний віддати, а в Любомлі багато бажаючих його привітно зустріти.
Освідомлювач Показати IP 13 Квітня 2016 09:11
Краще зятя бувшого прокурор Гіля! Будучи заступником за короткий час встиг переплюнути тестя!!!
Освідомвлювач Показати IP 13 Квітня 2016 09:18
Краще зятя бувшого прокурора Гіля! За короткий час заступник начальника митниці переплюнув тестя!!!
до освідомлювача до Освідомвлювач Показати IP 13 Квітня 2016 19:33
Всіх о тих диваків, що стояли на сесії облради на сцені позора,нічого святого не має. І правильно робить Шавлак на цих сво*очів неможна покластись їх треба гнати в шию, скільки вони можуть пити в людей кров.
Знайома до до освідомлювача Показати IP 14 Квітня 2016 11:36
Головного " бурштинника Юрку перешпу" гнати не тільки із заступника начальника митниці а взагалі з митниці. Заступник який з нього заступник "хабарник усвідомлений" недавно голим бігав по Любомлю проспорив хлопцям. Воно ще проти Шавлака виступає але хіба це він виступає Гіль з Микитюком а Юрко два слова зв"язати не може крім крику і ругані. Позорище любомльське вийшло в начальство як прийшов так і піде з позором.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus