USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Постшатун: чому провалився «заколот вкладників»

24 Листопада 2016 19:47
Віддуватися за мітинги та спробу Юрія Шухевича виголосити проект постанови про імпічмент президента доводиться Юлії Тимошенко. І спихнути на когось іншого цю історію їй, схоже, не вдасться, - інформує Depo.ua.

У ЗМІ продовжується широке обговорення подій минулого тижня. Зокрема, ширяться різноманітні чутки про те, хто готував виступ Юрію Шухевичу, де він намагався закликати до імпічменту Порошенка. Нікуди не поділася і ситуація навколо провалу мітингу в центрі Києва, який нібито організовували люди лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

З цього приводу, до речі, теж було багато чуток: начебто в Жовтневий палац заздалегідь були привезені понад дві сотні наметів, за допомогою яких мали блокувати урядовий квартал, а організатори акції розраховували повалити нинішню владу і вчинити бузу у Верховній Раді, знявши спікера парламенту Андрія Парубія. Що з цього правда, а що – домисли, сказати досить складно. У будь-якому разі "держпереворот" фактично вилився в банальний пікет під НБУ, і сором’язливу відмову всіх причетних від відповідальності за дану горе-акцію.

Як і очікувалося, всі стріли звинувачень полетіли в Тимошенко, яку пов’язали з кумом президента РФ Віктором Медведчуком. Тим паче, немає диму без вогню: історія з заведенням Юлією Володимирівною до кулуарів Верховної Ради Олександра Білика, якого "радикал" Олег Ляшко назвав охоронцем Медведчука, спричинила серйозний скандал.

У війні з Тимошенко особливо відзначився Ляшко. По-перше, він явно образився на те, що сусідка по Верховній Раді вирішила використати його депутата – Юрія Шухевича. Тим паче, що зараз у нього серйозно потепліли відносини з Банковою, а якби сину легендарного голови УПА вдалося виголосити скандальну заяву, у цих стосунках все б пішло прахом. По-друге, саме з "Батьківщиною" у Ляшка пересікається електоральна база. А тому чим сильніше він опустить Тимошенко, тим буде для нього краще.

Тому якщо "Шатун" і справді мав місце бути, то виникає закономірне питання, чому Тимошенко не змогла знайти союзників для цієї акції. Гуртом і батька легше бити. Чому ж брати участь в акції відмовився той же Олег Тягнибок, чия "Свобода" могла значно посилити протестний рух? Відповідь, вочевидь, може бути пов’язана з відсутністю "плюшок". Якщо йому щось і пропонували (тим паче, пересуди про відповідну зустріч Тимошенко і Тягнибока ходять з самого початку цієї історії), то він міг відмовитися від участі в акціях виключно з однієї причини: замість "плюшок" він ризикував отримати одні лиш шишки собі на голову. Іншими словами, реальні результати "Шатуна" абсолютно не відповідали би тим потенційним проблемам, які міг отримати Тягнибок від влади.

Не "вписався" за "Шатун" і дует Рабинович-Мураєв. Схоже, вони вирішили зіграти в довгу і не нариватися на прямий конфлікт з Банковою. Розрахунок зроблено на те, що постійною появою на телебаченні поступово збільшувати свій електоральний вплив на Півдні та Сході України. І якщо вірити деяким соціологам, це їм в принципі вдається.

Який напрошується висновок з цієї історії? Схоже, що ті, хто планував умовний "Шатун", мали план А, який полягав у серйозній розкачці ситуації, але абсолютно не прорахували план Б. У результаті, та ж Тимошенко тепер потерпає від того, що поруч з нею не виявилося жодної публічної фігури, на яку можна було б спихнути всю відповідальність за невдалу акцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus