USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пристрасті навколо крісла секретаря: позачергова сесія міськради у фото

16 Березня 2017 14:51
Драматичні багатогодинні дискусії, «залізна хватка» секретаря міськради за своє крісло та таємне голосування: з третьої спроби депутати міськради провели позачергову сесію.

Третя спроба провести 19-ту позачергову сесію міськради 15 березня розпочалася знову з затримок та дискусій. Так, секретар міськради Юлія Вусенко наполягала на тому, що у рамках 19-ї позачергової сесії розглядатимуть лише одне питання – про дострокове припинення повноважень міського голови.

Попри те, що напередодні під час погоджувальної ради з головами фракцій домовилися щодо підтримки звернення щодо дій стосовно учасників економічної блокади ОРДЛО, вона наполягала на тому, що йшлося про розгляд звернення на наступній, 20-й позачерговій сесії, яку вона хотіла провести після 19-ї.

«У мене все записано», - запевняла Юлія Вусенко, стверджуючи, що особисто фіксувала все, про що говорили під час погоджувальної ради. Попри те, що депутати наполягали на обговоренні порядку денного і внесенні змін, вона намагалася поставити на голосування порядок денний з одного питання.
«Поміняйте пластинку, скільки можна одне й те ж саме говорити», - емоційно, не дочекавшись ввімкнення мікрофона, звертався до неї депутат Олександр Кравченко, говорячи, що у нього «командирський голос». Депутат зауважив, що секретар міськради надає слово тим, хто для неї зручний, «закриваючи рот» незручним депутатам.

Сергій Була прямо запитав Юлію Вусенко, чи та планує балотуватися на посаду мера, але секретар міськради відповіла, що «рішення прийматиметься з’їздом партії».
Євгеній Ткачук пригадав секретареві міськради «випиту кров» покійного мера Миколи Романюка, до пам’яті якого постійно зверталася Юлія Вусенко. Він розповів, що секретар міськради «влаштовувала істерики» та особисто телефонувала йому після того, як міськрада підтримала рішення про заборону прийняття сміття з інших областей на міському полігоні у Брищі. Зі слів депутата, секретар «зубами вчепилася у право вето».
Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук закликав секретаря міськради читати закон та регламент міськради, а не «інструкції Івахіва, Палагути і Гунчика, які приходять на телефон», а депутат Микита Рабан зауважив – «може, треба запитати в партії, чи тримаєтеся Ви за крісло, тому що самі не можете дати відповідь за питання».
Після запеклих суперечок декілька разів оголошували перерви, а з фракції «Солідарність» вийшли голова фракції Євгеній Ткачук та депутат Олександр Козлюк.

Секретар міськради зачитала протокол засідання фракції, де новим головою «Солідарності» у міськраді обрали Петра Нестерука. Юлія Вусенко привітала новообраного голову фракції, втім, Петро Нестерук був відсутній під час засідання, тож вітання пролунали фактично до порожнього депутатського місця.

Градус напруги у залі засідань дедалі зростав з кожною годиною – вперті намагання секретаря міськради заблокувати внесення до порядку денного питання про дострокове припинення її повноважень стали марними. Депутати обрали головуючим Григорія Пустовіта, визначили лічильну комісію та провели таємне голосування щодо зняття з посади Юлії Вусенко. Принципово не брати участі в голосуванні вирішили члени фракцій «Самопоміч», «Солідарність», ВО «Свобода» та позафракційний Микола Яручик.
«Я їду поїм, я зголоднів з вашою політикою», - віджартувався позафракційний депутат перед початком таємного голосування бюлетенями.

Стримувати емоції Вусенко було все складніше, тож вона дедалі частіше зривалася на крик та емоційні коментарі щодо колег.

Так, коли депутат Андрій Козюра запропонував колегам затвердити протокол лічильної комісії та доручити Григорію Пустовіту підписати рішення про припинення повноважень Юлії Вусенко і вести далі засідання міськради, вона стала все емоційніше висловлюватися: коли депутати таки проголосували за пропозицію Козюри, вона звернулись до технічного відділу секретаріату словами «нах*ра ти це ставиш?!»

А вже після оголошення перерви для публікації рішення та його підписання до Юлії Вусенко підійшов радикал Сергій Була, якому екс-секретар заявила: «Віддати УКРОПам Луцьк, за те, що вони бабло заплатили цим уй*бкам? Х*р!» - сказала про своїх колег по залу пані Вусенко.

«Групою підтримки» Юлії Вусенко під час її фіаско у міськраді стали декілька активістів, які несамовитими вигуками «ганьба!» намагалися завадити депутатам голосувати. Лютуючи, активісти стверджували, що вони «громада» і вони проти голосування щодо відставки Вусенко.

«Попустись, ти не в свинарнику», - пролунало зрештою на адресу самооборонівця, соратника нардепа Ігоря Лапіна Сергія Рижкова з боку тих, хто прийшов, аби підтримати звернення щодо блокади торгівлі з окупантом.
Хоч і розглянути депутати планували лише три питання порядку денного, засідання затягнулося до вечора. У розпачі, не бажаючи змиритися з поразкою, Юлія Вусенко покинула залу засідань з депутатами своєї фракції, назвавши Григорія Пустовіта «самопроголошеним» і закликаючи «громадськість прийти в залу засідань міськради». Таким чином, депутати «Самопомочі», «Солідарності» та «Свободи» так і не проголосували за звернення щодо дій стосовно учасників економічної блокади ОРДЛО, незважаючи на попередні палкі запевнення в підтримці блокади.

У підсумку, вже надвечір, коли емоції дещо вщухли після виходу Юлії Вусенко з зали, депутати завершили засідання, підтримавши звернення щодо блокади торгівлі з ОРДЛО. Місце тимчасового виконувача обов’язків мера залишається наразі вакантним, адже питання про припинення повноважень міського голови розглядатимуть вже наступного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Васьок Показати IP 16 Березня 2017 15:09
Фотоки крутяк. Яковлєв тянув руку як в школі одна мадама депутат красила губи помадою один тянув якісь рами як до вікна. Вусенко була зла тьотка така молода а така вже бабка Ну тут на сесії що хочеш побачиш. Ото кіно безплатне
Анонім Показати IP 16 Березня 2017 15:22
Однажды Лебедь, Рак, да Щука Везти с поклажей воз взялись, И вместе трое все в него впряглись; Из кожи лезут вон, а возу все нет ходу! Поклажа бы для них казалась и легка: Да Лебедь рвётся в облака, Рак пятится назад, а Щука тянет в воду. Кто виноват из них, кто прав, — судить не нам; Да только воз и ныне там
Никонор Показати IP 16 Березня 2017 17:13
А надточіїха губи в дудку зробила, то таке враження, щ сосю просить, а злі які зі своєю патронесою, не баби, а чорти якісь.
Я Показати IP 17 Березня 2017 10:37
Мені Вусенко як зла індючка!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus