USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Роботу «молодіжки» ОДА знову критикують

18 Серпня 2011 18:42
На найближчій сесії Волинської обласної ради планують затвердити обласну соціальну програму «Молодь Волині» на 2011-2015 роки.

Про це йшла мова в ході засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики у четвер, 18 серпня.

Як доповів заступник начальника обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Дмитришин, програма включає у себе усі напрямки, за якими повинна реалізовуватись державна молодіжна політика в області.

«Це інтелектуальне самовдосконалення молоді, утвердження патріотизму, духовності, моральності, пропаганда здорового способу життя, забезпечення зайнятості, підтримка молодіжних громадських організацій, інтеграція до європейського співтовариства і розвиток студентського самоврядування. По кожному з даних пунктів розписані заходи», – повідомив посадовець.

Проте член комісії, депутат облради від «За Україну!» Ігор Гузь дорікнув Дмитришину, що останнім часом суттєво зменшилось фінансування проектів національно-патріотичного спрямування.

Гузь нагадав і про догану, яку отримав Дмитришин через закритість роботи управління.

Чому проігнорували «Бандерштат»?

Крім того, Гузь розповів, що за місяць до проведення фестивалю «Бандерштат», він звернувся в управління з проханням виділити на цей захід 20 тисяч гривень. До слова, Гузь є головою оргкомітету цього фестивалю.

«Я звернувся з листом до управління щодо підтримки фестивалю «Бандерштат» виділити 20 тисяч гривень на два генератори, які потрібні для звуку. До речі, відповіді не отримав», – розповідає він.

«Потім зустрівся з керівництвом управління і знизив планку, попрохавши виділити хоча б 10 тисяч гривень. Але внятної відповіді мені ні письмової, ні іншої не надали», – переконує він.

«Хоча, якщо підняти фінансування різних заходів різних організацій, там йдуть суми у 10 тисяч, 100 тисяч і так далі. Це на організації. А ви запитайте у Дмитришина, скільки він фінансує поїздок за кордон, скільки він самостійно видає коштів на те, що він там хоче. Без ніяких конкурсів. Це сотні тисяч гривень. Я це знаю», – запевнив Гузь.

Він також розповів, що спочатку в управлінні йому відмовили допомогти фінансово, оскільки вхід на «Бандерштат» був платним.

«Водночас КВН управління фінансує, а там теж йде продаж квитків на вхід», – дорікає депутат.

Підтримав Гузя і «тимошенківець» Олександр Свирида, який вважає, що «Бандерштат» потрібно підтримувати, оскільки фестиваль відвідує дуже багато молоді.

«Я спочатку скептично відносився до ідеї Гузя проводити цей фестиваль. Але за кілька років він став нормальним фестивалем. Молодь бере масово участь у ньому. Масово. Це переростає в певне явище, а у вас там нуль написано… Організуйте хоч один масовий захід такого типу», – звернувся Свирида до Дмитришина.

Організаціям сприяють вибірково?

В ході обговорення Гузь також озвучив ще одну претензію до керівництва управління.

«За останні півтора роки ви втратили діалог з окремими молодіжними громадськими організаціями. Не з усіма, але з великою кількістю. Ви їх ігноруєте. Ви їх менше підтримуєте», – зауважив обранець облради.

«Це організації, які, напевно, мають іншу політичну позицію, яка не збігається сьогодні з вашим баченням. До мене вони звертаються. Я можу надати вам звернення і підписи… Тому в мене викликає занепокоєння ваша робота і робота пана Зайченка (Микола Зайченко – начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, «ВН»), – сказав «заукраїнець».

«30 організацій підписалось під зверненням, бо їм важко здавати звітність, працювати з бухгалтерією управління, є низка перепон», – додав він.

Студраду при Клімчуку очолює Гузь?

До всього, Гузь розповів, що згідно з розпорядженням колишнього голови ОДА Володимира Бондаря з 2007 року головою Студентської ради при голові ОДА є Гузь.

«Управління не здатне поміняти голову студентської ради, який має координувати всі студентські самоврядування в області. Не в мені питання. Я півтора роки не займаюсь цим. Що не можна такого студента знайти? вимагаю на цьому тижні піти до Клімчука і обрати нового голову студради», – наголосив Гузь.

«Я вважаю, що ваша робота, робота пана Зайченка на сьогоднішній день неефективна… Ви ведете якісь свої закулісні ігри», – підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 18 Серпня 2011 19:55
Гузь вирішив погратись в дитячий садок. Типу, а чому йому дали , а мені не дали. Гузю на бандерштат з міського бюджету виділили 30 000 грн, ще десь 100 000 вони зняли з квитків + спонсор. І звичайно не вистачили на генератори ))). Щодо КВН то він підтримується згідно проекту який підтримала конкурсна комісія, яка складалась з представників різних громадських організацій. Ігоре Володимировичу Вам теж можуть пригадати грішки...
не витримала до Анонім Показати IP 19 Серпня 2011 12:10
Гузь не це мав на увазі. Управління відмовило фінансування фестивалю, аргументуючи це тим, що захід платний. КВН теж платний, але його фінансують. Ловиш логіку?) Валерій, ти не в курсі скільки грошей було в бюджеті фестивалю, що куди і на що йшло - тому я б не казала так впевнено. А КВН. М-м-м-м-м. Фінансування управління, квитки, спонсори, вклади від команд - а хай скажуть команди, за які гроші вони добираються до Луцька) Всі хороші. Пєльц, Гузь - обоє.
Луцький Показати IP 18 Серпня 2011 20:18
Що то за студентська рада при голові Волинської ОДА, що її має міняти управління? Невже Гузь не знає її складу і не може зібрати людей? Нехай Борис Петрович своїм розпорядженням зобов'яже управління "по боротьбі з молоддю" зібрати студентську раду, а Гузь нехай прозвітує, що він доброго зробив для студентів.
Фанатка Гузя до Луцький Показати IP 19 Серпня 2011 11:35
И когда уже этому гузю закроют рот. Тявкает и тявкает. Звезда местного разлива)))))
фанати гузя в великій кількості до Фанатка Гузя Показати IP 19 Серпня 2011 13:33
+1!
В КУРСІ Показати IP 18 Серпня 2011 22:13
Валеро, а на КВН управління то "відстьогує" регулярно, і з білетів теж немала виручка.. Конкурсна комісія - збір приближених до Дмитришина, і це всі гром. організації знають!
Анонім до В КУРСІ Показати IP 19 Серпня 2011 07:59
Які претензії до нас????
КВН Показати IP 19 Серпня 2011 07:49
Ну то в чому проблема?? Чи ви вважаєте що КВН не гідний підтримки??? Це захід один з небагатьох в нашому місті на який люди ходять сімями і з радістю відпочивають. По значимості нічим не відрізняється від Бандерштату і глядачів за сезон на КВН приходить на багато більше. КВН розвиває молодь і потребує підтримки держави, і пану Гузю не потрібно звалювати на КВН свої не вирішені проблеми з Дмитришиним
Добрий Показати IP 19 Серпня 2011 09:52
Після таких звинувачень, більшість з яких мають під собою грунт Дмитришина точно звільнять. Пригадають йому і членство у Фронті Змін.
рієлтор Показати IP 19 Серпня 2011 12:58
Ви запитайте за які гроші Дмитришин квартиру купив у Луцьку. Мабуть за зарплату чиновника у 2000 грн. :)
не витримала до рієлтор Показати IP 19 Серпня 2011 13:37
а всі так стежать за життям чиновників - квариру купив. звідки знаєте? ще групу крові скажіть, розмір ноги
Знаючий Показати IP 19 Серпня 2011 13:46
Мене вже пару років дивує закритість начальника управління ОДА Зайсенка. Чому Зайченко завжди білий і пухнастий? Чому він зовсім не публічний і в очі молоді не бачить поза кабінетом? Чому Дмитришин скрізь за того віддувається і він перший у всьому винний? Геть Зайченка з управління!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus