USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Російських студентів відраховують за дописи в соцмережах

22 Квітня 2014 15:00
Ректорат Санкт-Петербурзького університету профспілок (СПбДУП) доручив деканатам відрахувати із навчального закладу 150 недисциплінованих студентів. Однією із причин відрахування може стати недостойна поведінка у соціальних мережах. Про це повідомляє snob.ru із посиланням на сайт університету.

Згідно з рішенням ректорату, в квітні 2014 року мають бути відраховані студенти зі слабкою успішністю, які «не дотримуються дисципліни та нездатні до поведінки на рівні університетських стандартів». Йдеться про зухвалий зовнішній вигляд, використання ненормативної лексики та неналежну активність у соціальних мережах.

«Увагу буде приділено і поведінці студентів у соціальних мережах. В першу чергу — активності на форумах типу “Підслухано у СПбДУП” і т. п.», — йдеться у повідомленні на сайті.

В університетській групі «ВКонтакте» користувачі анонімно публікують інформацію про життя свого вишу. Тут можна знайти повідомлення про загублені речі, спортивні змагання, а також про викладачів та ректора закладу.

Декани п’яти факультетів уже підготували перший список кандидатів на відрахування, до якого включили 47 осіб. Цих студентів запрошують пройти кадрову комісію та перевестися до іншого вишу. Вже двадцять студентів покинули університет.

На підтримку відрахованих студентів виступила Російська студентська спілка, назвавши такі дії ректорату посяганням на свободу думки і слова. У зв’язку із цією ситуацією спілка звернулася до прокуратури та інших відповідальних державних органів РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus