USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Саакашвілі заборонили в’їзд в Україну до 2021 року. Оновлено

21 Лютого 2018 19:54
Колишньому президенту Грузії та екс-очільнику Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі заборонили в’їзд на територію України на три роки – до 2021 року.

Відповідне рішення прийняв начальник Мостиського прикордонного загону. Відповідну інформацію оприлюднив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому на думку Державної прикордонної служби, дане рішення повністю відповідає вимогам чинного законодавства України. Відомство зазначає, що 12 лютого була здійснена "реадмісія Міхеїла Саакашвілі за стандартною процедурою", оскільки він незаконно перебував на території України після рішень судів.

Адвокати політика планують оскаржити це рішення, адже вважають його незаконним.

Заборона на в’їзд на територію України для Міхеїла Саакашвілі діятиме до 13 лютого 2021 року.

Своєю чергою, сам Міхеїл Саакашвілі заявив, що повернеться значно раніше. З його слів, рішення про заборону прийняв не начальник Мостиського прикордонного загону, а "збожеволівший від страху барига". Зробили це через боязнь "що його і його банду відженуть від корита, і він чомусь думає, що протримається ще три роки".

"Зі мною чи без мене, цій владі вже прийшов кінець, а я повернуся додому в Україну вже зовсім скоро, набагато, набагато раніше, ніж через три роки. Може принесу Петру Олексійовичу передачку у в'язницю, в пам'ять про минулі студентські роки, я не злопам'ятний", – заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі був затриманий 12 лютого правоохоронцями у Києві в ресторані «Сулугуні», після цього, за словами його соратників, був вивезений у невідомому напрямку. Пізніше у Держприкордонслужбі заявили, що Саакашвілі повернуто до Польщі, звідки він прибув з порушення українського законодавства. За словами речника ДПСУ Олега Слободяна, під час затримання політика на правоохоронців «накинулися невідомі із оточення Саакашвілі, і прикордонники змушені були захищатися та застосувати силову підтримку».

Згодом на офіційному сайті Прикордонної служби Польщі з’явилося повідомлення про те, що Саакашвілі вже перебуває на території цієї країни.

13 лютого під час прес-конференції у столиці Польщі Варшаві Саакашвілі заявив, що у найближчі дні планує побачитися із сім'єю в Нідерландах, а потім займатися політичною діяльністю в Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 21 Лютого 2018 20:56
І пішов він н*хрін зам*хав
ТТ Показати IP 22 Лютого 2018 01:36
а начальник мостиського загону ще не Герой України?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus