USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Семенченко у Луцьку: в Україні може розпочатися контрреволюція

10 Липня 2015 12:29
Влада намагається імітувати боротьбу з корупцією, а від контрреволюції її стримують лише вибухи невдоволення громади, - вважає нардеп та командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко.

Про це йшлося під час зустрічі з командиром 2-го Батальйону спеціального призначення «Донбас» 1-ї Бригади оперативного призначення Національної гвардії України, сформованого з добровольців, майором резерву Національної гвардії України Семеном Семенченком 10 липня у Луцьку.

Семен Семенченко розповів, що останнім часом відвідує сектор М на сході як перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони та почесний командир батальйону «Донбас», який зараз перебуває на передовій. Луцьк він відвідав як депутат фракції Об’єднання «Самопоміч», фракції, що взяла на себе політичну відповідальність за Міністерство агропромислового комплексу.

З його слів, у лісовій галузі повернулися усі корупційні схеми, тому шукають можливість створити мережу з місцевих активістів, Міністерства, підкріпивши це допомогою нардепів. Серед проблем, які характерні для майже кожного регіону – хижацьке винищення лісів, тотальна корупція, хабарі як на вертикальному, так і на горизонтальному рівнях.

Зі слів Семена Семенченка, те, що відбувається в країні, поки не можна назвати контрреволюцією, але це вже можна назвати реакцією. Сучасну ситуацію відрізняє від контрреволюції боягузтво влади, її залежність від громадської думки, відтак, кожен необережний крок, що викликає невдоволення громади, затримує реакцію, яка поки не переходить в контрреволюцію. Депутат наголосив, що спроби пошуку міжнародної підтримки владці просто імітують – в багатьох випадках, це пояснюється їхньою некомпетентністю, а часто – врахуванням інтересів Російської Федерації на зовнішньополітичній арені.
Боротьба з корупцією, з його слів, досі імітується, відбувається перекладання відповідальності між відомствами – Генпрокуратурою, СБУ та МВС.

Наразі депутати намагаються провести закон про тимчасові слідчі комісії, які нададуть їм повноваження викликати громадян на допити. Поки йде блокада вказаного законопроекту, хоча представники усіх фракцій публічно обіцяють його підтримати. Причиною є те, що в двох найбільших фракції – Блоку Петра Порошенка та «Народного Фронту» мають бути свої силові структури (СБУ та МВС), тож розривати систему кругової поруки ніхто не хоче.

Водночас, оцінюючи вірогідність військового перевороту в Україні, Семен Семенченко визнав, що протягом найближчих трьох місяців він малоймовірний, як і узурпація влади з участю військових. Втім, чимало політичних сил та фінансово-промислових груп розглядають як варіант у майбутньому політику з позиції сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дмитро Показати IP 10 Липня 2015 13:00
вже наробили біди, ще вам мало?
изя Показати IP 10 Липня 2015 13:48
ну а что вам мешает все поправить? всем нам надо права, право на почесовую зарплату в розмере 10$ и пусть себе делают что хотят,лижбы вы свои деньги получали и до курса вам будет до лампочки и до тарифов...пусть все будет дорогое,а вы богатые
сема Показати IP 10 Липня 2015 13:50
Ну конечно, все что против таких 3,14дарасов как семенченко это контрреволюция!
Привіт Показати IP 11 Липня 2015 07:49
Два пустослови на фото
костя гришин Показати IP 11 Липня 2015 11:42
аферист любящий деньги и если будет новый переворот то он с другим погонялом будет впереди новых облуренных людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus