USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Лондоні десятки тисяч людей протестують проти Brexit

23 Червня 2018 21:34
23 червня, у другу річницю референдуму, на якому британці проголосували за вихід своєї країни з ЄС, тисячі людей вийшли на протест у Лондоні з вимогою провести нове всенародне опитування.

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC, люди вимагають нового референдуму щодо угоди з ЄС про Brexit.

Організатори демонстрації – кампанія "Голос народу" (People's Vote) – наголошують, що "угоди ще не досягнуто" і "голос народу має бути почутий". Ініціатива з'явилась, оскільки старші міністри уряду, Ліам Фокс та Девід Дейвіс, стверджують, що Британія готова вийти з переговорів з ЄС взагалі без жодної угоди про майбутні відносини.

Дехто з організаторів переконує, що у британців має бути вибір – покинути ЄС з угодою, про яку домовляється уряд, чи залишитися у складі Євросоюзу.

"Але найважливіше, що це не тільки рішення 650 політиків у Вестмінстері… Brexit – це величезна справа, яку мають вирішувати усі 65 мільйонів людей в країні, саме тому люди сьогодні мітингують за народне голосування", - заявив Джеймс МакГрорі з організації Open Britain.

За попередніми оцінками, у демонстрації беруть участь 50 тисяч осіб, повідомляє The Guardian.

Британія повинна залишити ЄС 29 березня 2019 року. Угоду з ЄС про Brexit повинен також восени схвалити британський парламент. Однак зараз не зрозуміло, що трапиться, якщо парламент проголосує проти неї.

Британці висловилися за вихід країни зі складу ЄС на референдумі в червні 2016 року, підтримавши його 52 відсотками голосів. Опозиційні британські політики, налаштовані проєвропейськи, вимагають провести повторний референдум, посилаючись на те, що багато британців в 2016 році не усвідомлювали всіх наслідків свого рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus