USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку дискутували про децентралізацію «по-американськи»

11 Грудня 2014 16:34
Маловідомий в Україні спосіб обговорення актуальних для громади проблем випробували у Луцьку.

Захід проекту «Town Hall Meetings» на тему «Децентралізація влади в Україні» відбувся 11 грудня у Луцьку.

Як розповів голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход, це давня американська практика обговорення актуальних для громади чи держави питань. Захід відбувся у формі дискусії щодо актуальної проблеми за ініціативи Ради Європи. Представники лабораторії законодавчих ініціатив Олександр Заславський та Тетяна Чернуха розповіли про цей незвичний для українців формат обговорення.
Зі слів Олександра Заславського, до проекту, назву якого переклали як «Міські зібрання 21-го століття», долучилася науково-експертна консультаційна комісія, один з експертів якої працював над сценарієм заходу. Мета – популяризувати новий для України формат дискусій та обговорити вкрай важливе питання – політику децентралізації.

Формат такого зібрання походить із Нової Англії, де використовується з 17-го століття донині. Наприклад, у такому форматі відбувалося обговорення щодо того, як повинно виглядати місце, де раніше були розташовані знищені вежі-близнюки. «Town Hall Meetings» - це цілеспрямоване результативне обговорення будь-яких питань, що становлять суспільний інтерес.

Сьогоднішнє обговорення відбувалося навколо попередньо розроблених сценаріїв децентралізації – проекту Петра Порошенка та проекту, над яким працює науково-експертна консультаційна комісія.

Під час заходу учасники дискусій працювали у невеликих групах, у кожній з яких був модератор, людина, яка стенографувала дискусію.

До слова, для зручності репліки учасників дискусій можна було прочитати на великому екрані.
Дискусії щодо обох проектів тривали у кожній групі паралельно протягом 20-40 хвилин, після чого відбувалося голосування за той чи інший варіант проекту.

Зустрічі у рамках проекту «Town Hall Meetings» відбуваються і в інших містах України, наприклад, Одесі, Сумах, а заключний захід відбудеться у Києві з представниками регіонів.

Результати обговорення стануть основою для пропозицій, що будуть передані експертами представникам Уряду та нардепам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
наливайко Показати IP 11 Грудня 2014 17:01
буде вам цетралізація! буде вам і пенсіі жінкам в 65 років! буде вам безплатна медицина!
дідо Показати IP 11 Грудня 2014 17:33
Що роблять бютоголові соціялісти на американській практиці ? Їм треба більше досвіду набиратися в північнокорейської та російсько-фашистсько практики.
наливайко до дідо Показати IP 11 Грудня 2014 17:44
яж і кажу тобі,оленю, що усього в тебе буде вдосталь. всього тобі дадуть! а якщо буде мало, то тебе доженуть, оленю, та ще добавлять!
Дончанини Показати IP 11 Грудня 2014 19:54
"Представники лабораторії законодавчих ініціатив Олександр Заславський та Тетяна Чернуха розповіли про цей незвичний для українців формат обговорення." - А що означає українське слово "толока"?
віктор до Дончанини Показати IP 11 Грудня 2014 20:16
Це ознчає-,,Толокти воду у ступі,,
Анонім Показати IP 12 Грудня 2014 20:12
Привчають українця по американські жити ))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus