USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Поромівській ОТГ – 77 кандидатів в депутати і 3 – на сільського голову

19 Листопада 2016 20:20
80 кандидатів змагатимуться за 14 депутатських мандатів і посаду сільського голови в Поромівській ОТГ на Волині.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

77 кандидатів у депутати та 3 кандидатів на посаду сільського голови зареєструвала Поромівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання у четвер, 17 листопада.

За посаду сільського голови Поромівської сільської ради об’єднаної територіальної громади виявили бажання поборотись троє претендентів. З них – один кандидат-самовисуванець та два кандидати, висунуті політичними партіями.

Зокрема, відповідно до Постанови № 2 Поромівської сільської виборчої комісії ОТГ «Про реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови Поромівської об’єднаної територіальної громади» від 17 листопада 2016 року на посаду голови об’єднаної громади будуть претендувати: Бомк Вікторія В’ячеславівна (висунута ІРО ПП ВО «Свобода»), Кіреєв Сергій Павлович (висунутий шляхом самовисування) та Недищук Євгеній Микитович (висунутий ІРО ПП «Українське об’єднання патріотів «УКРОП»).

Для участі у перших виборах до Поромівської сільської ради ОТГ, які відбудуться 11 грудня 2016 року, сільська територіальна виборча комісія зареєструвала 61 кандидата у депутати, висунутих політичними партіями «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», Радикальною партією Олега Ляшка, Аграрною партією України, Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», Всеукраїнським об’єднанням «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Розумна сила». Ще 16 претендентів на здобуття депутатського мандату були висунуті на вибори шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кандидатів відповідно до одномандатних виборчих округів, у яких вони виявили бажання брати участь у виборах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в одномандатних виборчих округах № 1 та № 2 – по 8 осіб, найменше кандидатів (2 особи) – у виборчому окрузі № 12.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в ОВО № 4, № 8 та № 10, по 5 кандидатів – в ОВО № 3, № 6 та № 11, по 6 кандидатів – у ОВО № 7, № 13 та № 14, по 7 кандидатів – у ОВО № 5 та № 9. Цікаво, що в одномандатному виборчому окрузі № 9 боротись за депутатський мандат будуть одразу 2 кандидати від Радикальної партії Олега Ляшка.

Щодо самих округів, то з-поміж усіх об’єднаних територіальних громад, у Поромівській ОТГ найменше – 14. Сільська виборча комісія прийняла Постанову № 1 «Про утворення територіальних виборчих округів» під час засідання 1 листопада 2016 року. Кількість виборців в утворених округах коливається від 81 до 224. Найменша кількість виборців у виборчому окрузі № 8, найбільша – в ОВО № 12.

Нагадаємо, Княгининівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 131 кандидата у депутати до відповідної сільської ради та 5 кандидатів на посаду сільського голови. А Литовезька сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 83 кандидати у депутати до відповідної сільської ради та 4 кандидати на посаду Литовезького сільського голови ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus