USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна домовилася з РФ про виведення з Криму українських військових

25 Березня 2014 11:34
Україна і РФ домовилися про виведення українських військових з Криму в повному складі з озброєнням, - повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов учора, 24 березня, підписав постанову про виведення українських солдат з Криму.

Вчора в другій половині дня в ході розмови начальника Генерального штабу Збройних сил України Михайла Куцина з начальником Генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим було досягнуто домовленості щодо виведення українських військових частин з Криму у повному складі “з озброєнням на штатній основі”.

Про це повідомив на засіданні парламенту виконувач обов’язків міністра оборони України Ігор Тенюх.

Він зазначив, що на сьогодні заплановано переговори першого заступника начальника Генштабу України ЗСУ Геннадія Воробйова із заступником міністра оборони РФ Дмитром Булгаковим щодо механізму та порядку виконання досягнутих домовленостей.

Зі слів Тенюха, на сьогодні є план, відповідно до якого, в першу чергу, відбудеться виведення особового складу і озброєння, техніки, сил і засобів ППО, кораблів та матеріально-технічних засобів.

Тенюх вважає, що дані засоби дозволять “зберегти ядро Військово-морських сил, озброєння та військову техніку для подальшого підвищення обороноздатності України”.

Тенюх наголосив, що вартість майна, яке знаходиться в Криму, “оцінюється в 11 млрд 439 тис. (не назвавши, в якій валюті — УНІАН)”.

За його словами, обсяг боєприпасів, які необхідно вивезти з Криму, становить “36 тисяч тонн”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus